『薪火post』BNO 續期資訊(11) 極速爆POST!!!

1001 回覆
37 Like 0 Dislike
我同親戚(用特衰)無喺入境紙上寫酒店聯絡電話,結果佢被KIX嘅IO要求當場填回電話號碼,而我就唔駛補回
可能兩位IO處理方式唔同而引致結果不同

睇你好唔好彩,唔同 io 有唔同結果,尤其是拎完行李遇著個煩西真係搜喼搜到好似驗屍。

試過4個人日本關西
我BNO 3人火車頭
我前我朋友後(同IO)
另外2個一左一右
聯絡資料大家都填酒店名
只有我一人成功
其他人全部要補填酒店地址
我同親戚(用特衰)無喺入境紙上寫酒店聯絡電話,結果佢被KIX嘅IO要求當場填回電話號碼,而我就唔駛補回
可能兩位IO處理方式唔同而引致結果不同

睇你好唔好彩,唔同 io 有唔同結果,尤其是拎完行李遇著個煩西真係搜喼搜到好似驗屍。

試過4個人日本關西
我BNO 3人火車頭
我前我朋友後(同IO)
另外2個一左一右
聯絡資料大家都填酒店名
只有我一人成功
其他人全部要補填酒店地址

我都係聯絡地址寫酒店名
Has the applicant been included on any passport before?
我有一本特衰,一本過期bno,咁我就話yes
How many uncancelled passport are you sending us
咁我填2啦
然後佢要我寫passport number ,請問我係咪要兩本passport 都填?邊本係passport 1 /2?

1. 就紅色所顯示嘅資料表示你揀No 先係正確
2. 特區護照寄正本就2,彩色影印本就1

1.唔明喎,我有本特衰點解唔係been included on any passports before

你係你本特衰嘅持有人
Included嘅意思係你喺人地本護照入面,一般係父/母,一本護照carry哂你父或母+你嘅資料
所以你並唔係'included'喺任何護照

原來係咁!thanks a lot
如果想改名但bno無過期洗唔洗副簽

有人知?

我係bb 相bno 加左英文名,要副簽但無,批左

但我睇返咁多個post 其實改左名係要改名契同副簽既,同要既機率都幾大下,博唔博你諗你

而且你改左名,廁板都要換新喎,之前有巴打有副簽,但廁板唔同名,都叫佢廁板改名先

巴打幾好彩
不過真係唔推介去搏

係,彈飛機率有90%咁濟,不過我上司係bc 先博下

唉。。個名好柒好想改仲要英文錯音

有人知?

但我睇返咁多個post 其實改左名係要改名契同副簽既,同要既機率都幾大下,博唔博你諗你

而且你改左名,廁板都要換新喎,之前有巴打有副簽,但廁板唔同名,都叫佢廁板改名先

巴打幾好彩
不過真係唔推介去搏

心諗咩係 彈 飛機 率
係咪同打飛機有關

有人知?

巴打幾好彩
不過真係唔推介去搏

心諗咩係 彈 飛機 率
係咪同打飛機有關

打回頭既機會率高達百分之九十 (應該係....中文)
尋日收到DHL第一個sms,即刻改左去門市拎,仲未收到第二個sms,係咪正常?

星期一收到第一個sms
尋日收埋另一個sms
今日可以收到本bno啦
多謝懶人包
尋日收到DHL第一個sms,即刻改左去門市拎,仲未收到第二個sms,係咪正常?

星期一收到第一個sms
尋日收埋另一個sms
今日可以收到本bno啦
多謝懶人包

星期一收到第一個sms
尋日收埋另一個sms
今日可以收到本bno啦
多謝懶人包

但係俾晒懶人包都有人唔睇呢
收埋拎貨sms 陣間lunch time拎

我都岩岩收到拎貨sms

我都岩岩收到拎貨sms

岩岩拎到,好靚

我都岩岩收到拎貨sms

岩岩拎到,好靚

小心撕貼紙

我都岩岩收到拎貨sms

岩岩拎到,好靚

小心撕貼紙

本嘢識發光

我都岩岩收到拎貨sms

岩岩拎到,好靚

小心撕貼紙

大大力搣就得

我都岩岩收到拎貨sms

岩岩拎到,好靚

小心撕貼紙

尾二個頁?
問件on9野 我聽日就要出國 但係第二個包裹聽日下晝先黎 我可唔可以換屋企人代拎
問件on9野 我聽日就要出國 但係第二個包裹聽日下晝先黎 我可唔可以換屋企人代拎

直接打去問,有cs聽的,唔好估。

我都岩岩收到拎貨sms

岩岩拎到,好靚

小心撕貼紙

本嘢識發光

燈光效果+1分
佢淨係寄咗
新bno
舊剪角bno
地址證明
其他副本都冇寄返俾我
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞