『薪火post』BNO 續期資訊(11) 極速爆POST!!!

1001 回覆
37 Like 0 Dislike
好後悔當初續既時候唔揀48頁果隻,又唔係貴好多
搞到而家本護照用左兩年都唔夠就用左1/3本

我果本換咗兩年半,已經用咗12頁。識得揀梗係換48頁啦,多16頁,只係俾多一百幾十。
前排不斷問老母有關我有冇BNO果時佢地已經覺得我好煩, 點解要咁執著
到之後我去續, 有日同佢地傾開, 提議佢地都續, 佢地一聽到國籍要填英國即刻話ON9 我話咪玩啦, 拎英國護照唔係填英國唔通填中國; 佢地就話「但始終香港而家係中國, 會填chinese囉, 點都唔係英國」
呢個時候我已經廢時講落去
然後到今日我轉dispatched, 佢地即刻又話「啊 我續唔續本BNO好呢」

Potential 港獨 / 歸英
仲係個個comment有負評

有無人幫過人countersign? 想知佢會問咩

寧寧舍舍得一個,都唔知做乜鳩

Btw琴日BNO成功到手
越黎越靜

好少會問架喎
越黎越靜

一向係咁,前個排太多人先岩

好少會問架喎

我好八卦想知點prove我地識左幾耐
越黎越靜

咁先好
低質人用偽特區護照冇乜唔好
由佢地扮下中玉人共享光榮

好少會問架喎

條例係咁講,就照住做。

要走法律罅,
就會變成“支那人如何申請Bno“咁case了。

btw睇doc

好少會問架喎

條例係咁講,就照住做。

要走法律罅,
就會變成“支那人如何申請Bno“咁case了。

btw睇doc

ok

好少會問架喎

utmost good faith, 大家講個信字

好少會問架喎

我諗住搵個lecturer簽, 問d奇奇怪怪野咩我讀咩小學老母叫咩名佢答唔到就仆街

希望係我諗多左
聽日直接去DHL到拿2份件

好滾動
要副簽但冇簽副簽成功領取

詳情呢?

好少會問架喎

我諗住搵個lecturer簽, 問d奇奇怪怪野咩我讀咩小學老母叫咩名佢答唔到就仆街

希望係我諗多左

你諗多左,頂多問下你地識左幾耐同點樣識
請問下有特區護照既話
Have you changed your nationality to British Citizen?
係咪要答YES ?
請問下有特區護照既話
Have you changed your nationality to British Citizen?
係咪要答YES ?

做乜撚 ?
請問下有特區護照既話
係咪要答YES ?

做乜撚 ?

SOR真係唔知
請問下有特區護照既話
係咪要答YES ?

做乜撚 ?

SOR真係唔知

on9睇錯,thanks

詳情呢?

之前嗰本係bb相,仲要俾人剪埋隻角

詳情呢?

之前嗰本係bb相,仲要俾人剪埋隻角

不如唔好撚講
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞