『薪火post』BNO 續期資訊(11) 極速爆POST!!!

1001 回覆
37 Like 0 Dislike
頂 原來油漬係防偽
我仲以為借完比個fd 睇, 佢手唔乾淨整污糟

你有冇屌鳩你朋友整污糟

冇, 諗住算鳩數

好靚

好靚

影多D黎睇下?
想問下要填阿媽果邊名同埋外婆名?...未必搵得返外婆資料

唔係填阿公咩?

阿公阿婆都無資料 聽爬左下文唔係話要申請BC 先要check decent?

我會向阿公阿婆姓名度直接寫 no info 算。

好靚

舊版?
More
我本舊BNO係BB相,過咗期十幾年

咁我10/8交齊資料,連出世紙, 佢要求我副簽,搵個BC簽咗寄畀佢,
空郵掛號四十幾蚊

可以睇返包裹位置,見到15號已經到英國, 16號已經成功簽收,
17號就being processed.

到25號都冇轉過

嘻嘻
可能最近多case

轉左dispatched
睇黎佢地有MON住個POST

咁我10/8交齊資料,連出世紙, 佢要求我副簽,搵個BC簽咗寄畀佢,
空郵掛號四十幾蚊

可以睇返包裹位置,見到15號已經到英國, 16號已經成功簽收,

到25號都冇轉過

嘻嘻
可能最近多case

諗多咗

空郵掛號四十幾蚊

到25號都冇轉過

嘻嘻
可能最近多case

諗多咗

真係有嫁

空郵掛號四十幾蚊

到25號都冇轉過

嘻嘻
可能最近多case

諗多咗

佢地真係有 mon 住個 post 架
我都係出完 post 之後就轉咗 dispatch

空郵掛號四十幾蚊

到25號都冇轉過

嘻嘻
可能最近多case

諗多咗

佢地真係有 mon 住個 post 架
我都係出完 post 之後就轉咗 dispatch

我講完寄咗好耐都未到,之後就轉咗received
update 下我個申請情況

本證過期過咗十幾年,要 countersign 但無揾人 countersign。
寄咗表,一本舊 BNO ,一本剪角特衰,而家特衰彩色 copy, 身份證彩色 copy, 相兩張,一張五月出嘅銀行信做住址證明。

7月13上網申請並完成付款
揾人幫我 countersign,揾咗一大輪
最終都係無 countersign
8月10去郵局寄
8月16號,份表終於送到英國並被簽收了
並轉為Declaration form received, being processed
8月25日轉為 dispatched
今日終於收到bno,等左21日終於到,
點知一打開睇,係BC,
眼都突埋,我呀媽仲話點會咁
因為我呀媽係BNO,仲話當年無做過乜野

咁開心 係咪資料出錯咋

比錯封面

我都以為係,但裡面係寫BC

你老豆係公務員/其他原因而有BC?

我問過HMPO個邊,今日覆返我,話我BC係正確,但我都有個兩樣bno observation,
唔知係未屋企人無同我講定點
4號寄空郵出去 今日收到DHL喇
update 下我個申請情況

本證過期過咗十幾年,要 countersign 但無揾人 countersign。
寄咗表,一本舊 BNO ,一本剪角特衰,而家特衰彩色 copy, 身份證彩色 copy, 相兩張,一張五月出嘅銀行信做住址證明。

7月13上網申請並完成付款
揾人幫我 countersign,揾咗一大輪
最終都係無 countersign
8月10去郵局寄
8月16號,份表終於送到英國並被簽收了
並轉為Declaration form received, being processed
8月25日轉為 dispatched

有無寄出世紙

無寄出世紙

好靚

舊版?
More

唔係新既咩
今日終於收到bno,等左21日終於到,
點知一打開睇,係BC,
眼都突埋,我呀媽仲話點會咁
因為我呀媽係BNO,仲話當年無做過乜野

咁開心 係咪資料出錯咋

比錯封面

我都以為係,但裡面係寫BC

你老豆係公務員/其他原因而有BC?

我問過HMPO個邊,今日覆返我,話我BC係正確,但我都有個兩樣bno observation,
唔知係未屋企人無同我講定點

我都想無啦啦有BC

好靚

舊版?
More

指南針係新版

好靚

舊版?
More

指南針係新版

右邊2張相好似未見過姐

好靚

舊版?
More

指南針係新版

右邊2張相好似未見過姐

BNO有無話幾時轉?

好靚

舊版?
More

指南針係新版

右邊2張相好似未見過姐

BNO有無話幾時轉?

黑人問題

好靚

舊版?
More

指南針係新版

右邊2張相好似未見過姐

BNO有無話幾時轉?

黑人問

好靚

舊版?
More

指南針係新版

右邊2張相好似未見過姐

BNO有無話幾時轉?

黑人問

未見過入面

舊版?
More

指南針係新版

右邊2張相好似未見過姐

BNO有無話幾時轉?

黑人問

未見過入面

一樣㗎
有啲頁數嘅語言數唔同,但design一樣
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞