『薪火post』BNO 續期資訊(11) 極速爆POST!!!

1001 回覆
37 Like 0 Dislike
話說幾年前拎返bno去台灣次次都俾人問邊樹黎同要航機編號
唔知係咪同所謂用過特衰入台灣唔可以轉bno 有關

有無巴絲都試過咁

咁驚,我下個禮拜準備bno 入境喎

唔係調轉咩
status響星期6日係咪因為hmpo休息而唔會變?
好心急

我都係
自從寄咗之後都日日 check status

30號到而家都仲係process

7月?

8月 sor太心急
我係身份證大法既applicant

兩日...
起碼都等多一個星期啦

正路十日左右。
好心急

我都係

7月?

8月 sor太心急

咩身份證大法,我又係30號process

透過身份證首次簽發日期去判斷自己有冇bno
因為我從來冇見過自己有, 父母都唔sure, 但我d 家姐都有

希望你有
他日女王仙遊?查理斯王子登大位,大家改唱God save the King,咁以女王之名發出的護照會否失效?要再續期?

可能長命過你

打長生不老針咩
唔知我寫信去白金漢宮同內政部詢問下會有咩答案覆呢

行政上應該冇可能嘅
要全部英國人申請過本新嘅passport,啲英國人應該唔肯過你

諗下都知要全世界換passport一定唔會發生啦

btw 事頭婆他朝一日後就直接俾威廉王子繼位啦

贊成! 唔講其他,只講查理斯揀二奶0既品味就知有問題! 卡米拉真係好醜樣!

愛德華八世都無得撈,咁查理斯都唔可以繼位

我都係

7月?

8月 sor太心急

因為我從來冇見過自己有, 父母都唔sure, 但我d 家姐都有

希望你有

Sam兄,琴晚我追bno post由連登第1 post開始睇返,你精神可嘉 好難得仲咁留意呢個post
好心急

我都係

7月?

8月 sor太心急

我個case同你一模一樣,最後都成功咗
祝你成功~~
好心急

我都係

7月?

8月 sor太心急

祝你成功~~

你地畀哂兩老出世紙同結婚證+自己出世紙正本?
lm

7月?

8月 sor太心急

祝你成功~~

全部都冇比,我當lost case處理,淨係交佢required 既文件

7月?

8月 sor太心急

祝你成功~~

全部都冇比,我當lost case處理,淨係交佢required 既文件

有countersign? 出世紙都無畀?

8月 sor太心急

祝你成功~~

有countersign? 出世紙都無畀?

出世紙冇,唔係required,佢話要先比
有countersign,搵左個bno老師
想問下如果叫個澳洲護照持有人唔係專業人士可唔可以做副簽?

風險一定有囉只可以講

風險一定有囉只可以講

定係直頭唔副簽好?

風險一定有囉只可以講

定係直頭唔副簽好?

照搵佢副簽,再搵張紙仔寫話呢個已經係我身邊最佳人選,好抱歉,連埋一齊寄去hmpo
其實副簽方面除解國籍要求外唔一定要跟足官方要求既專業人士,我唔係官方列明既職業類別但今次幫女友做副簽都一樣 passed。
其實副簽方面除解國籍要求外唔一定要跟足官方要求既專業人士,我唔係官方列明既職業類別但今次幫女友做副簽都一樣 passed。

我覺得你都係好彩
因為都有啲巴打report過佢地俾人彈
話要返個合資格嘅副簽
事實上唔跟嘅話,風險都係係到囉
上面巴打都係建議,一係再搵過,一係就寫封嘢話係已經係最合理嘅人,再唔係搏佢唔捉。都有成功嘅例子
有無係外地出事時用BNO好過特區護照既案例 想說服朋友續返

個個都話BNO 無用

如果要勸嘅唔配做英國人

點解要勸?

見到咁多事件發生都唔拎返本BNO旁身就正式係港豬啦
其實老豆老母雙方都已經係CUKC, 但比英國夾硬轉做BDTC既BNO holder
係咪真係有一絲可能拎得返個英籍?
有無係外地出事時用BNO好過特區護照既案例 想說服朋友續返

個個都話BNO 無用

如果要勸嘅唔配做英國人

點解要勸?

見到咁多事件發生都唔拎返本BNO旁身就正式係港豬啦

真心,唔好勸
睇死依啲人都係麻煩撚
當工具用
冇身份認同要嚟都冇意思
其實老豆老母雙方都已經係CUKC, 但比英國夾硬轉做BDTC既BNO holder

應該冇
BDTC係英國佬用嚟阻移民嘅方法嚟
已經拎到感謝各位

應該冇
BDTC係英國佬用嚟阻移民嘅方法嚟

上網睇話將CUKC變做BDTC已經係違反咗國際法
如果係1983年1月1日前出世既香港英籍公民根本與生俱來就有英籍, 唔可能被改變, 佢地既後代亦都係順理成章合法繼承英籍

如果係咁就好睇83年1月1日前老豆老母轉咗做英籍未
今年換領潮好似勁過上年, 希望上到五萬本剃港府眼眉
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞