『薪火post』BNO 續期資訊(11) 極速爆POST!!!

1001 回覆
37 Like 0 Dislike

咁點算?再寄多次同一個人嘅countersignature?

冇點算
本BNO已經到咗DHL
1 take pass

你估我再寄多次會唔會換officer睇呀拿

你係咪係英國申請啊?好小可bc 都唔得

係香港申請

咁我係咪要過一過冷河再開過個新申請?

你覺得咁樣係解決問題嘅方法咩? 下次又叫你搵過個你又當掉錢落海再等過呀?

搵咗HMPO未?

搵左啦,佢話我section of countersignature唔meet standard,要我搵個professional去簽
上面我有講過架啦

咁我都搵唔到可以點呀

Molamola
快啲識返個兩年後再申請

其實你揾個渣特衰嘅professional可能有機架喎
想問下要填阿媽果邊名同埋外婆名?...未必搵得返外婆資料

唔係填阿公咩?

唔係填阿公咩?

阿公阿婆都無資料 聽爬左下文唔係話要申請BC 先要check decent?

唔係填阿公咩?

阿公阿婆都無資料 聽爬左下文唔係話要申請BC 先要check decent?

我淨係填名
No problem

唔係填阿公咩?

我淨係填名
No problem

因為我阿婆個邊係泰國人 同埋阿媽同阿婆阿公都去左世,同個邊又無聯結 我盡量搵下有無名
另外副簽要埋個fd 張相架?因為我睇過要網上填哂之後比埋錢先有聲明書印出來填,唔太清楚
我副簽人係拎特區嘅專業人士
阿公阿婆乜都無填
但兩樣都有寫解釋 話副簽搵唔到合資格 阿公阿婆死咗好耐 無佢地嘅證件資料

唔知係咪解釋咗就得 我個case係咁
16號寄到英國,而家個係 being processed
會唔會唔批架

要副簽,但無揾人副簽
我副簽人係拎特區嘅專業人士
阿公阿婆乜都無填
但兩樣都有寫解釋 話副簽搵唔到合資格 阿公阿婆死咗好耐 無佢地嘅證件資料

唔知係咪解釋咗就得 我個case係咁

你咁都過到?
BNO passport issuing authority 填咩, 得兩個揀, 一係UKPA, UKPS, IPS or HMPO, 一係OTHERS, 我睇過自己舊果本係 British Consulate Hong Kong, GOOGLE 過搵唔到
無知一問,我個本有頁印左我個身份證no., 其實有冇幫助?本野係5,6歲樣
BNO passport issuing authority 填咩, 得兩個揀, 一係UKPA, UKPS, IPS or HMPO, 一係OTHERS, 我睇過自己舊果本係 British Consulate Hong Kong, GOOGLE 過搵唔到

others囉
LM

others囉

呢啲根本係小學英文問題
無知一問,我個本有頁印左我個身份證no., 其實有冇幫助?本野係5,6歲樣

知個都有

個個都有

本本BNO都有印架啦,你想有啲咩幫助
其實你哋唔使問咁多,click條link入去申請一次就知,又唔係一開始就收你哋錢,玩下無妨呀,我成日見你哋問我都係入去玩一次再答你哋

做咩成日有人問啲咁嘅問題
冇 list 到咪 others 囉,唔係連 others 點解都唔知呀?

唔係填阿公咩?

我淨係填名
No problem

因為我阿婆個邊係泰國人 同埋阿媽同阿婆阿公都去左世,同個邊又無聯結 我盡量搵下有無名

好多時要名同出生日期就夠,唔知咪簡單解釋句點解唔知,就已經得
收到BNO了
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞