『薪火post』BNO 續期資訊(11) 極速爆POST!!!

1001 回覆
37 Like 0 Dislike
希望今日會轉status

please contact us?

黎緊會去台灣幾日
因為我以前去係用開特衰 過期之後就續番BNO 從未用過BNO入台灣境

問題黎啦
1. 係整台證網站上面國藉我應該揀番香港? 因為佢網上寫跟護照 但護照寫BN (O)...
2. 我21-23去台灣一次 返黎香港一日 25又要再去 咁我係咪要整兩張台證?

唔該哂各位

1. 台灣視hksar passport 同BNO 係同一樣野,所以國藉係香港

2. Yes
http://news.rthk.hk/rthk/ch/component/k2/1352474-20170905.htm

學生未獲英簽證 校方告知明年才可入學

http://news.rthk.hk/rthk/ch/component/k2/1352474-20170905.htm

學生未獲英簽證 校方告知明年才可入學

食屎
8月27寄
今日入網發現已經dispatched咗
大家指示真係好清晰一睇就明
感謝大家🙇🏻‍♀️

食屎

中咗啦?
8月27寄
感謝大家🙇🏻‍♀️

BB相?過期10年?我同你一樣25寄但仲係processed

我24寄 ...

食屎

中咗啦?

冇,仲係being processed
8月27寄
感謝大家🙇🏻‍♀️

BB相?過期10年?我同你一樣25寄但仲係processed

我係bb相 過咗期十幾年
我寄咗舊bno正本
特衰正本
declaration form
有搵countersign係拎bno嘅非專業人士(影印埋佢bno有相嗰版)
同埋寄咗英國頭出世紙copy
相兩張
學資處相做地址證明
其他父母資料都冇寄過
8月27寄
感謝大家🙇🏻‍♀️

30 號變being process到而家仲係
8月27寄
感謝大家🙇🏻‍♀️

我寄咗舊bno正本
特衰正本
有搵countersign係拎bno嘅非專業人士(影印埋佢bno有相嗰版)
相兩張
學資處相做地址證明
其他父母資料都冇寄過

我8月26寄先岩 sor
25號寄 being processed
8月27寄
感謝大家🙇🏻‍♀️

我寄咗舊bno正本
特衰正本
相兩張
學資處相做地址證明
其他父母資料都冇寄過

要印攞bno嘅副簽人passport咩?
8月27寄
感謝大家🙇🏻‍♀️

我寄咗舊bno正本
特衰正本
相兩張
學資處相做地址證明
其他父母資料都冇寄過

唔洗
8月27寄
感謝大家🙇🏻‍♀️

我寄咗舊bno正本
特衰正本
相兩張
學資處相做地址證明
其他父母資料都冇寄過

唔洗

嚇死,以為做漏野
8月27寄
感謝大家🙇🏻‍♀️

我寄咗舊bno正本
特衰正本
相兩張
學資處相做地址證明
其他父母資料都冇寄過

唔洗

嚇死,以為做漏野

總之跟doc
22號寄, 今日已轉Dispatched

BB相+過期10幾年+冇副簽 照過

點解得我等咁耐
Was the applicant a British national at birth?我唔小心答左no

洗唔洗寫信講返?
我未寄過去的
Was the applicant a British national at birth?我唔小心答左no

洗唔洗寫信講返?
我未寄過去的

你係填錯嘢咪寫囉,都唔明點解要問
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞