『薪火post』BNO 續期資訊(11) 極速爆POST!!!

1001 回覆
37 Like 0 Dislike
收埋拎貨sms 陣間lunch time拎

我都岩岩收到拎貨sms

岩岩拎到,好靚

岩岩拎番本特衰同舊既剪角bno
功德圓滿
報告一下用BNO去馬來西亞
入境嗰陣個關員望咗護照好耐,聽佢自言自語,應該係搵緊BNO係咩
最後冇問題,成功入境
剛剛係西班牙用BNO過Passport Control,條友望一望就放我

利申:見佢冇放入電腦掃
剛剛係西班牙用BNO過Passport Control,條友望一望就放我

EU channel?

EU channel?

All passport
EU好多人排
入境嗰陣個關員望咗護照好耐,聽佢自言自語,應該係搵緊BNO係咩
最後冇問題,成功入境

我貼fd去
有個反而係睇我fd本特衰睇咗好耐,驗屍噉
又搵隔嚟啲職員問
香港人真係好慘,用咩passport都有機會有人唔識

EU channel?

All passport
EU好多人排

我對上兩次去西班牙都行EU冇問題
以後諗住去神根都行轉西班牙先
最後冇問題,成功入境

馬來西亞有BOC,佢可能係研究係咪BOC黎
我想問係咪拎住咁大疊野去郵局話續bno就得啦 ,唔識寄

郵局淨係做你生意咩

首先排隊買信封 如果你冇
係信封上面填地址
再放 declaration from and stuff 入去
之後再排隊寄
同 staff 講你想點寄 eg. 空郵掛號 / Speedpost
跟住俾錢

你print張form出來咪有地址囉
人地郵差鬼知你想寄咩地址

我就摺埋堆文件俾佢睇,問佢咩size信封放得入(有泡泡內膽個d)
買信封,行開一二邊寫地址,之後再返counter話寄空郵掛號,佢會幫你搞,俾錢拎單,單有tracking number
頭先 check 變咗 dispatched 好開心

屌你老母 伸手黨 伸都去郵局 幼稚園小學 冇教過你寄信咩 你啲思想勁似廢老乜都要人幫 你呢啲人冇資格續bno 屌好嬲

屌你老母 伸手黨 伸都去郵局 幼稚園小學 冇教過你寄信咩 你啲思想勁似廢老乜都要人幫 你呢啲人冇資格續bno 屌好嬲

語氣可能重咗但好撚嬲
一個成人連寄信都唔識寄....
你會唔會覺得有D羞恥?
自己去文具鋪買個公文袋,入晒所有野入去,封好個袋,正面寫地址,背面寫回郵地址,拎去郵局俾佢地磅下要幾錢郵費,然後俾錢就得

以上步驟要唔要加埋入 doc?
寄信都唔識
郵局有信封賣
如果寄speedpost仲送埋信封
郵局職員肯幫你填地址
你遞個電話俾佢就得
寄信都唔識

而家仲邊有人寄信
拎個信封,入曬資料,乜都唔駛填,之後化左去就得。化緊時要大嗌:「收野啦!收野啦!」

唔係收唔到。

希望幫到係。

拎個信封,入曬資料,乜都唔駛填,之後化左去就得。化緊時要大嗌:「收野啦!收野啦!」

唔係收唔到。

希望幫到係。

要講英文

唔係收唔到。

希望幫到係。

要講英文

我太大意啦....
鬼佬是要用英文的....

Solly....

應該大嗌:「Collect la! Collect la!」

今次應該收到。

我嗰陣都係唔識買郵票呀、信封嗰啲
之後佢叫我交錢,寫低個地址再成份俾佢就得 係澳洲
我冇心伸手,但真係唔識 上網又唔會search到點樣寄信啲咁白痴嘅問題
我嗰陣都係唔識買郵票呀、信封嗰啲
之後佢叫我交錢,寫低個地址再成份俾佢就得 係澳洲
我冇心伸手,但真係唔識 上網又唔會search到點樣寄信啲咁白痴嘅問題

駛鬼自己買郵票 直接畀佢會幫你計好畀錢就得
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞