『薪火post』BNO 續期資訊(11) 極速爆POST!!!

1001 回覆
37 Like 0 Dislike
之前大概有幾多位巴絲唔交出生紙老豆老母結婚證書FAIL左既例子
有樣野想問 網上填資料個陣 寫父母既資料&grandparents 係咪唔洗detail都得?

呢part可以唔洗認真 其實呢part係驚你冇uk nationality ,但bno都冇得新申請

Thanks ~ 因為屋企原因有d資料都未必咁詳盡
聽日去郵局寄
有樣野想問 網上填資料個陣 寫父母既資料&grandparents 係咪唔洗detail都得?

呢part可以唔洗認真 其實呢part係驚你冇uk nationality ,但bno都冇得新申請

希望唔洗~thanks !!
最近續左本BC
想反問一下而家可唔可以幫朋友副簽?
自己整完,都想幫到fd續
留名
最近續左本BC

如果你係on list嘅其中一種專業人士,相信無問題
最近續左本BC

如果你係on list嘅其中一種專業人士,相信無問題

咁要將來d先得,
努力緊
雖然應該可以搵老豆幫手幫,
Anyway, thz
兩日冇上就爆埋 post
兩日冇上就爆埋 post

續極都仲有
dhl今次可以擴充香港業務啦

之前大概有幾多位巴絲唔交出生紙老豆老母結婚證書FAIL左既例子

通常Bc by descent 或者 bdtc by descent 先需要

我自己就冇事
但有朋友被要求補返父母結婚證書, 來回猜咗兩板先得

總之你被歸類為首次申請英國護照嘅人,本應就要交呢啲艾件出黎,無交就會有機會叫你補交,人人情況唔同,有人唔交都得唔代表你得。

佢哋要睇嘅話自然會通知你,6個星期內補交返,交唔出就同HMPO講數,唔係啲咩大事黎。

希望唔洗~thanks !!

你要填紅星嘅必要項目,無打星嗰啲可以唔使填。

agger
我有個frd 97年4月出世,身份證97年9月拎,但就唔知當時係因為申請bno定特衰 有冇辦法可以知極特衰既首次簽發日期?如果知左唔係97年9月,就可以confirm係bno
我有個frd 97年4月出世,身份證97年9月拎,但就唔知當時係因為申請bno定特衰 有冇辦法可以知極特衰既首次簽發日期?如果知左唔係97年9月,就可以confirm係bno

CNO 好似大97年7月開始接受申請
https://youtu.be/Jp5gXFazvGg

但97 年出世既人最遲申請bno係9月
換言之佢張97年9月既身份證可以係因為bno或cno甚至兩本都有申請
但佢屋企同佢自己都唔知佢有冇bno
Lm

agger

香港已死

但97 年出世既人最遲申請bno係9月
換言之佢張97年9月既身份證可以係因為bno或cno甚至兩本都有申請
但佢屋企同佢自己都唔知佢有冇bno

俾次錢就知
除非佢冇入電腦 record
唔知幫唔幫到大家睇有冇BNO

我同我細佬都有本舊既BNO但係一開始都唔sure 97-7之前有冇拎過bno

跟著睇番本舊BNO 原來佢有講你上一本BNO係幾時isuue既(如果你有)

結果兩個都係07-97之前有拎過
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞