『薪火post』BNO 續期資訊(11) 極速爆POST!!!

1001 回覆
37 Like 0 Dislike
我想問如果啱啱續完BNO可唔可以即刻幫人地副署? 會唔會好大機會比英國嗰邊reject?

上面我先講完,唔該唔好自創一啲從不存在嘅規定
我想問如果啱啱續完BNO可唔可以即刻幫人地副署? 會唔會好大機會比英國嗰邊reject?

上面我先講完,唔該唔好自創一啲從不存在嘅規定

太容易續/幫人副簽BNO會唔夠挑戰性
尾頁個label貼得實得濟

留名

大大力搣就得架啦

唔搣喇廢事搣爛
尾頁個label貼得實得濟

留名

大大力搣就得架啦

唔搣喇廢事搣爛

真係實到噉?
Lm

sam gor

Sam哥進度如何?

冇得搞啦

Sam哥需要時光機

Sam哥不如去英領事館遞請願信 靜坐和絕食

sam gor

Sam哥進度如何?

冇喇,再跟就要搵國會議員,我冇證據,唔expect佢地會跟
剛剛用bno係德國入境,係DUS個靚女揸住本Passport check左幾分鐘,一幅好苦惱既表情,但完全冇問我野叫我行得
剛剛用bno係德國入境,係DUS個靚女揸住本Passport check左幾分鐘,一幅好苦惱既表情,但完全冇問我野叫我行得

係咪好正呢 佢印又驚 唔印又驚咁

佢望左page official Obserations果頁成分鐘

佢望左page official Obserations果頁成分鐘

其實應唔應該印

其實應唔應該印

西班牙唔印,經過二次我都直接行EU

點解上面每個留言都有負皮
其實唔趕住用 副簽可以唔簽寄過去
佢要既會通知你補寄

英國果邊都幾好人 上年寄漏左地址證明
我send email話寄返比佢 佢回我可以email交 會快手d

寄完一個月內收到了

其實應唔應該印

應該

其實應唔應該印

應該

冇香港直航既歐盟國家好多都唔印

其實應唔應該印

應該

大約10年前拎CNO去 Frankfurt 都冇印
但喺 Frankfurt 出境個陣佢又問我點解冇印

其實應唔應該印

應該

大約10年前拎CNO去 Frankfurt 都冇印
但喺 Frankfurt 出境個陣佢又問我點解冇印

同佢講Why so serious
我都update 下我個情況

本證過期過咗十年,要 countersign 揾左個BC countersign。
寄咗表,一本舊 BNO ,皇冠頭出世紙 ,而家特衰彩色 copy, 身份證彩色 copy, 相兩張,一張七月出嘅銀行信,一張六月出嘅稅局信做住址證明。

7月23上網申請並完成付款
8月10去郵局寄
8月16號,份表終於送到英國並被簽收
並轉為Declaration form received, being processed
8月25日轉為 dispatched
8月28日收到DHL的SMS
8月31日收到本新 BN(O)

多謝呢度咁多位巴打提供嘅資料
本來搵唔到本舊 BN(O),睇完呢度嘅資料後就搵到本舊 BN(O)
我都update 下我個情況

本證過期過咗十年,要 countersign 揾左個BC countersign。
寄咗表,一本舊 BNO ,皇冠頭出世紙 ,而家特衰彩色 copy, 身份證彩色 copy, 相兩張,一張七月出嘅銀行信,一張六月出嘅稅局信做住址證明。

7月23上網申請並完成付款
8月10去郵局寄
8月16號,份表終於送到英國並被簽收
並轉為Declaration form received, being processed
8月25日轉為 dispatched
8月28日收到DHL的SMS
8月31日收到本新 BN(O)

多謝呢度咁多位巴打提供嘅資料
本來搵唔到本舊 BN(O),睇完呢度嘅資料後就搵到本舊 BN(O)

20號寄普通掛號,今日終於轉做being processed
點解上面每個留言都有負皮

有個人上黎問有冇人幫佢副簽
有巴打同佢講兩年後先上黎啦
跟住佢負皮comment同話哩個POST D人係英國狗
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞