『薪火post』BNO 續期資訊(11) 極速爆POST!!!

1001 回覆
37 Like 0 Dislike
想問副署人得特區護照,係咪都要影印佢本passport?

副署人必須為:
認識你不少於兩年
專業人士(現職或已退休)
指定國籍

特區護照應該唔得喎

佢係老師,所以想博

我就係咁,我中學老師簽,佢冇BNO,得左

(ps.2012年續,依家唔知)

係咪唔洗影印佢本Passport?
98年出世
父母有BNO,但BNO冇我個名
咁可唔可以申請?

可以呀快啲去馬

畀錢申請一次就知

副署人必須為:
認識你不少於兩年
指定國籍

特區護照應該唔得喎

佢係老師,所以想博

你覺得呢?
佢係英國藉 有NO.就有得查
佢唔係英國藉 你唔俾資料佢 一定好人到幫你查啦 係咪?
用下腦 睇DOC 追晒40個POST

副署人必須為:
認識你不少於兩年
指定國籍

特區護照應該唔得喎

佢係老師,所以想博

睇doc 啦

副署人必須為:
認識你不少於兩年
指定國籍

特區護照應該唔得喎

佢係老師,所以想博

你覺得呢?
佢係英國藉 有NO.就有得查
佢唔係英國藉 你唔俾資料佢 一定好人到幫你查啦 係咪?
用下腦 睇DOC 追晒40個POST

其實睇左好多次doc
多謝你咁友善咁回覆呀
如果想改名但bno無過期洗唔洗副簽

有人知?
98年出世
咁可唔可以申請?

集中申請方面問題啦

btw似乎好多人唔明特區=香港偽特別行政區

由偽政權簽發嘅“特區護照“,佢持有人去“副簽“,係唔屬於英國會接受嘅國籍類別喎。
過期十幾年小朋友相,冇副簽成功dispatch

交左舊bno,過期特區正本,彩印新特區,彩印女皇頭出世紙
31號process
岩岩11號轉dispatch

多謝呢幾個post既資料同doc,睇完真係好有用
98年出世
咁可唔可以申請?

亡國奴

你啱,佢連支那人都唔係。

外出遇到困難,佢要聯絡返香港駐當地機構先得…… 除非佢持有中玉戶照(希望冇打錯,華文好撚難打)

多謝呢幾個post既資料同doc,睇完真係好有用

恭喜巴打
點解上面每個留言都有負皮

有個人上黎問有冇人幫佢副簽
有巴打同佢講兩年後先上黎啦
跟住佢負皮comment同話哩個POST D人係英國狗

英國境內同係香港申請BNO程序有咩唔同?
英國境內同係香港申請BNO程序有咩唔同?

睇doc同續BNO個網啦
98年出世
咁可唔可以申請?

亡國奴

你啱,佢連支那人都唔係。

外出遇到困難,佢要聯絡返香港駐當地機構先得…… 除非佢持有中玉戶照(希望冇打錯,華文好撚難打)

都係搵中國大使館
尋日收到DHL第一個sms,即刻改左去門市拎,仲未收到第二個sms,係咪正常?
Has the applicant been included on any passport before?
我有一本特衰,一本過期bno,咁我就話yes
How many uncancelled passport are you sending us
咁我填2啦
然後佢要我寫passport number ,請問我係咪要兩本passport 都填?邊本係passport 1 /2?
Has the applicant been included on any passport before?
How many uncancelled passport are you sending us
咁我填2啦
然後佢要我寫passport number ,請問我係咪要兩本passport 都填?邊本係passport 1 /2?

1. 就紅色所顯示嘅資料表示你揀No 先係正確
2. 特區護照寄正本就2,彩色影印本就1
咁我填2啦

1.唔明喎,我有本特衰點解唔係been included on any passports before

有人知?

我係bb 相bno 加左英文名,要副簽但無,批左

但我睇返咁多個post 其實改左名係要改名契同副簽既,同要既機率都幾大下,博唔博你諗你

而且你改左名,廁板都要換新喎,之前有巴打有副簽,但廁板唔同名,都叫佢廁板改名先

有人知?

但我睇返咁多個post 其實改左名係要改名契同副簽既,同要既機率都幾大下,博唔博你諗你

而且你改左名,廁板都要換新喎,之前有巴打有副簽,但廁板唔同名,都叫佢廁板改名先

巴打幾好彩
不過真係唔推介去搏
咁我填2啦

1.唔明喎,我有本特衰點解唔係been included on any passports before

你係你本特衰嘅持有人
Included嘅意思係你喺人地本護照入面,一般係父/母,一本護照carry哂你父或母+你嘅資料
所以你並唔係'included'喺任何護照

有人知?

巴打幾好彩
不過真係唔推介去搏

係,彈飛機率有90%咁濟,不過我上司係bc 先博下
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞