『薪火post』BNO 續期資訊(11) 極速爆POST!!!

1001 回覆
37 Like 0 Dislike
請問下有特區護照既話
Have you changed your nationality to British Citizen?
係咪要答YES ?

做乜撚 ?

SOR真係唔知

on9睇錯,thanks

想問下如果想買澳航去澳洲, 用bno入境 , 去邊間旅行社整ETA 最好
想問下如果想買澳航去澳洲, 用bno入境 , 去邊間旅行社整ETA 最好

唔係上網整架咩
我有一本幼稚園既bno已剪角
一本小學既 冇剪角但比屋企人整唔見左
我睇左懶人包 想comfirm 一下我有冇理解錯
我可以用bb嗰本再去續? 咁因爲我舊嗰本太舊
我應該搵人副簽

但我見懶人包寫係過期但未被署消
咁我剪左角應該係署消左

此類遺失護照無需提交LS01表格,除非該護照持有人同時續領護照。
但呢句 咁我係咪交埋LS01穩陣啲?

唔係上網整架咩

Bno要旅行社雖然我對上嗰次因為啲問題,我逼住要即刻有visa,所以用咗網上啲agent去搞個evisitor畀我。最後當然地勤已經check到唔得,個地勤好好幫我打去大使館到搞,最後佢地傾咗幾個字就整返好個visa,我要好好好多謝個地勤。
千奇唔好搏唔好學,去搵旅行社整

啲人好似話星晨平
我應該搵人副簽

咁我剪左角應該係署消左

此類遺失護照無需提交LS01表格,除非該護照持有人同時續領護照。

Lost咗就自然要LS01
知唔知邊度有得賣證件相cutter
唔想再去影多次次相

除非你有信心cut得好靚,佢份野有講唔受自己剪過嘅相
幾十蚊同少少時間啫,唔好慳啦
8號轉dispatched仲未收到sms

X2

X2

睇黎巴打我地係同步

如無意外聽日先會寄出,星期三收sms,星期四會收到

X2

睇黎巴打我地係同步

成日睇住電話有冇sms

唔係上網整架咩

Bno要旅行社雖然我對上嗰次因為啲問題,我逼住要即刻有visa,所以用咗網上啲agent去搞個evisitor畀我。最後當然地勤已經check到唔得,個地勤好好幫我打去大使館到搞,最後佢地傾咗幾個字就整返好個visa,我要好好好多謝個地勤。
千奇唔好搏唔好學,去搵旅行社整

啲人好似話星晨平

好似話qantas買佢機票會幫你整
有幾多巴絲打都係廿歲

多都正常
命運係你自己掌握
各位加油 (同埋先睇doc)
有幾多巴絲打都係廿歲

多都正常
命運係你自己掌握
各位加油 (同埋先睇doc)

最低歲數只會不停升冇得跌
我應該搵人副簽

咁我剪左角應該係署消左

你係lost case,交再上一本係無用,張LS01係填硬無得走
我應該搵人副簽

咁我剪左角應該係署消左

你係lost case,交再上一本係無用,張LS01係填硬無得走

有上一本都唔係完全冇用嘅,起碼唔會好似 sam 巴咁
From 鄧龍威Facebook

英國駐港使館
英國駐菲使館,的到訪

今天早上會見了從香港英國使館來訪的職員陳先生,陳先生除了一般的問候外,他亦向我說明了英國外交部將會如何處理我的個案 。

他說英國外交將會為我很破例的出一封信去菲律賓的上訴庭,為何會說是破例呢?是因為信的內容提及到一些菲律賓的法律條文,及法庭一直對我的案件審理是很像有些不公平及不依法的,陳先生說: 基於在不可干預别國的司法權的前題之下,所以這封信是要經過英國外交部的慎重考慮及多名高層的通過下才可發出,盡量地不正面指責菲方,但又要指出重點,這實在是有難度的 。

英國外交部仍能繼續的協助我及他們將會加大力度,其原因我認為是因為現在多了很多香港人關注我的個案,所以我真的很感激大家,多謝大家一直的支持及關注 。
我應該搵人副簽

咁我剪左角應該係署消左

有上一本都唔係完全冇用嘅,起碼唔會好似 sam 巴咁

咁我上一本加LS01加副簽應該最穩陣
我諗有本實物係手 批都批得鬆手啲掛

英國駐港使館
英國駐菲使館,的到訪

今天早上會見了從香港英國使館來訪的職員陳先生,陳先生除了一般的問候外,他亦向我說明了英國外交部將會如何處理我的個案 。

他說英國外交將會為我很破例的出一封信去菲律賓的上訴庭,為何會說是破例呢?是因為信的內容提及到一些菲律賓的法律條文,及法庭一直對我的案件審理是很像有些不公平及不依法的,陳先生說: 基於在不可干預别國的司法權的前題之下,所以這封信是要經過英國外交部的慎重考慮及多名高層的通過下才可發出,盡量地不正面指責菲方,但又要指出重點,這實在是有難度的 。

英國外交部仍能繼續的協助我及他們將會加大力度,其原因我認為是因為現在多了很多香港人關注我的個案,所以我真的很感激大家,多謝大家一直的支持及關注 。

公海有冇人開 post 講?

英國駐港使館
英國駐菲使館,的到訪

應該未有 個post 15分鐘前

英國駐港使館
英國駐菲使館,的到訪

應該未有 個post 35分鐘前
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞