『薪火post』BNO 續期資訊(11) 極速爆POST!!!

1001 回覆
37 Like 0 Dislike
22號寄, 今日已轉Dispatched

BB相+過期10幾年+冇副簽 照過

有無寄出世紙

寄左彩色副本
Was the applicant a British national at birth?我唔小心答左no

洗唔洗寫信講返?
我未寄過去的

俾你講一講原來我都填咗no
不過我估應該唔重要

點解得我等咁耐

2星期?

點解得我等咁耐

2星期?

30號receive到而家,一星期
24/8寄,30/8到HMPO,今日check已轉Dispatched;
過期11年,小朋友相,有專業人士副署(醫生,有Additional Information解釋,真係朋友黎),另外有d濕碎野都有手寫Additional Info解釋,無寄任何出世紙/父母婚姻證明
24/8寄,30/8到HMPO,今日check已轉Dispatched;
過期11年,小朋友相,有專業人士副署(醫生,有Additional Information解釋,真係朋友黎),另外有d濕碎野都有手寫Additional Info解釋,無寄 任何出世紙/父母婚姻證明

呢個純粹係搏一搏,我都有預備到萬一佢要我寄我都有喺手,大家做個參考之餘但唔好大安旨意,點都make sure有齊喺屋企先

點解得我等咁耐

2星期?

等下啦
過期11年,小朋友相,有專業人士副署(醫生,有Additional Information解釋,真係朋友黎),另外有d濕碎野都有手寫Additional Info解釋,無寄 任何出世紙/父母婚姻證明

呢個純粹係搏一搏,我都有預備到萬一佢要我寄我都有喺手,大家做個參考之餘但唔好大安旨意,點都make sure有齊喺屋企先

同你一樣,寄左2個BC專業人士副簽,保險d

我寄出左先知身邊好多做公務員嘅朋友有BC
順手借個位多謝呢個post嘅發起人同各位曾經分享嘅巴打絲打 功德無量
DHL會sd sms嚟講份件幾時到
仲可以上dhl網改收件日期 正
DHL會sd sms嚟講份件幾時到
仲可以上dhl網改收件日期 正

你畀咗錢家嘛
咁耐都未dispatched
女友本 bno 向上星期六轉 dispatched 後,dhl 今日失驚無神地送黎女友長洲屋企,期間係乜通知都冇,好彩女友今日冇返工,佢收到唔止係新 bno,連之前 send 去既舊 pasdport 同資料都一次過寄黎,唔似之前咁分兩轉。

點解得我等咁耐

2星期?

等下啦

我之前都話左要十幾個工作天呢條友都唔知急乜。
Dispatched
25號寄 30號HMPO收到
07年到期小朋友相 要副簽但冇簽照寄
同埋寄左佢話要的doc: 舊bno 特衰彩色影印 hkid copy
多謝巴打的教學
11月可以帶佢去歐洲開光

點解得我等咁耐

2星期?

等下啦

我之前都話左要十幾個工作天呢條友都唔知急乜。

因為見其他同期甚至更遲轉processed既人都已經轉左dispatched
唔係急住要本bno,只係心急想確定到自己個bno身份 你地肯定自己有拎過既點會明
我都知心急係冇用,但我咁焦急都好合理啫
Dispatched
同埋寄左佢話要的doc: 舊bno 特衰彩色影印 hkid copy
多謝巴打的教學

去歐洲有特衰好d 免麻煩
Dispatched
多謝巴打的教學

去歐洲有特衰好d 免麻煩

女友本 bno 向上星期六轉 dispatched 後,dhl 今日失驚無神地送黎女友長洲屋企,期間係乜通知都冇,好彩女友今日冇返工,佢收到唔止係新 bno,連之前 send 去既舊 pasdport 同資料都一次過寄黎,唔似之前咁分兩轉。

一份件包哂定分2份件只係個速遞佬一次過咁比你?

兩份件一齊送。
29號寄 being processed

兩份件一齊送。

好似話DHL特登等埋兩份一齊 唔使走兩轉?

兩份件一齊送。

好似話DHL特登等埋兩份一齊 唔使走兩轉?

班友做到熟哂
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞