『薪火post』BNO 續期資訊(11) 極速爆POST!!!

1001 回覆
37 Like 0 Dislike
21號寄到
今日都未disptach

仲未得咁奇
我都update 下我個情況

本證過期過咗十年,要 countersign 揾左個BC countersign。
寄咗表,一本舊 BNO ,皇冠頭出世紙 ,而家特衰彩色 copy, 身份證彩色 copy, 相兩張,一張七月出嘅銀行信,一張六月出嘅稅局信做住址證明。

7月23上網申請並完成付款
8月10去郵局寄
8月16號,份表終於送到英國並被簽收
並轉為Declaration form received, being processed
8月25日轉為 dispatched
8月28日收到DHL的SMS
8月31日收到本新 BN(O)

多謝呢度咁多位巴打提供嘅資料
本來搵唔到本舊 BN(O),睇完呢度嘅資料後就搵到本舊 BN(O)

佢話搵唔到我record,叫我重新申請
要我寄出世紙,身份證,父母出世紙正本
記得有巴打話係英國本土申請會嚴d

我趁而家係香港申請 寄去英國
但我就快番英國
批左寄番黎香港叫屋企人簽收 電話號碼留屋企人香港電話

咁行唔行得通

sorry for 1999
點解上面每個留言都有負皮

有個人上黎問有冇人幫佢副簽
有巴打同佢講兩年後先上黎啦
跟住佢負皮comment同話哩個POST D人係英國狗

唔需要浪費時間係d時間過多又死唔去既人身上

想問如果係BC/EU passport入神根
係咪可以may i have a stamp on my passport 拎個印?
Thank you 未去過歐洲

舊個本幾時到期?

唔知,但issue date 係95-96咁上下
sam 有冇開 FOI request?
陸委會:港澳居民入境查驗護照效期放寬 有助觀光

http://news.ltn.com.tw/news/politics/breakingnews/2180131

陸委會傍晚發布新聞稿指出,為促進觀光以及便利香港及澳門居民來台,該會協調內政部修訂「入出國查驗及資料蒐集利用辦法」,將香港及澳門居民入境台灣時查驗護照效期由現行6個月以上,放寬為3個月以上,已於內政部今日部務會議通過,將辦理後續法制作業。
記得有巴打話係英國本土申請會嚴d

我趁而家係香港申請 寄去英國
但我就快番英國
批左寄番黎香港叫屋企人簽收 電話號碼留屋企人香港電話

咁行唔行得通

sorry for 1999

自己諗啦
陸委會:港澳居民入境查驗護照效期放寬 有助觀光

http://news.ltn.com.tw/news/politics/breakingnews/2180131

陸委會傍晚發布新聞稿指出,為促進觀光以及便利香港及澳門居民來台,該會協調內政部修訂「入出國查驗及資料蒐集利用辦法」,將香港及澳門居民入境台灣時查驗護照效期由現行6個月以上,放寬為3個月以上,已於內政部今日部務會議通過,將辦理後續法制作業。

係咪同美國一樣
真係個個comment都有負評

希望可以健康到2047都可以每comment一個負評

舊個本幾時到期?

搵唔到兩老出世紙點算

舊個本幾時到期?

搵唔到兩老出世紙點算

舊個本幾時到期?

搵唔到兩老出世紙點算

老豆從來無出世紙點搞

舊個本幾時到期?

搵唔到兩老出世紙點算

老豆從來無出世紙點搞

共享支那人的尊嚴同榮耀
叫咗你哋睇doc又唔睇,抵被人撚

舊個本幾時到期?

搵唔到兩老出世紙點算

老豆從來無出世紙點搞

共享支那人的尊嚴同榮耀

老母有結婚證+出世紙但係又唔想同佢講攞黎整bno, 大中華膠老豆一知肯定紅衛兵上哂身咁

舊個本幾時到期?

搵唔到兩老出世紙點算

老豆從來無出世紙點搞

共享支那人的尊嚴同榮耀

老母有結婚證+出世紙但係又唔想同佢講攞黎整bno, 大中華膠老豆一知肯定紅衛兵上哂身咁

上面巴打係咪話對bno申請者唔重要?
因為bno一定唔係靠世襲?

舊個本幾時到期?

搵唔到兩老出世紙點算

老豆從來無出世紙點搞

共享支那人的尊嚴同榮耀

其實你係咪真係有BNO BNO冇得再申請 只有續期
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞