[日本鐵路飛機歷史賽車都有][有圖長氣多字]2024復活節獨遊+F1日本站之旅

540 回覆
57 Like 9 Dislike
咩相嚟
我知喇,上年聖誕去加賀溫泉嗰邊嘅溫泉旅館嘅相
好恩愛啊

又小小小更新

睇完紅牛車房再行返轉頭,見到F1TV好似做緊節目,有Lawrence Barretto同Will Buxton

去到威廉士車房,有個姐姐走出嚟問有無人想行入d影相,當然即刻衝喇
勁緊張,同埋姐姐都係話kea so cute

同埋再入d見到ALBON真人真係幾高

btw有個女仔膽粗粗問職員可唔可以行入去同ALBON合照,結果成功合照到
之後個女仔走出嚟喪叫成條pit lane都聽到

重有沙展,真係幾靚仔

之後佢行埋出嚟,「合照」咗張

重有好kick嘅SAUBER車隊

見到佢地都好努力練pit stop,但好明顯係慢過平治好多
無計當時粒wheel nut同wheel gun唔夾,到咗今場摩納哥站情況有改善

kea與青bb嘅C44

喺另一邊嘅指示物,畀車手睇的?

咸帝部車都推緊去驗車

而時間都差唔多,職員開始催人走,咁就完咗第一日嘅體驗活動

待續
見到有樂町線就好掛住女朋友
我去左嘅話日日都搭
之前「有fans拎住ALBON個頭」,宜家親身見到佢喇

樓主同沙展嘅合照好偶然吓喎

你當時應該勇敢啲大聲問佢可唔可以同佢合照嘛,難得有機會咁近距離見到佢

Kea真係人見人愛,車見車載喎,個個都話佢cute

拎嚟問合照極好用
一定係要偶然㗎喇,d名人唔會因為你叫而停落嚟合照
咁講唔講完咗當日體驗活動後嘅瘋狂shopping 體驗呀

其實買嘢無乜好講,而家放哂入衣櫃
著出街啦

靚仔有型嘛

日日返工都著緊
可以繼續追post或者睇下之前其他巴打嘅遊記

我自己會建議早去夜走
完咗F1 EXPERIENCES第一日體驗活動,再行多陣

PADDOCK嘅閘口

PADDOCK CLUB同CHAMPIONS CLUB就喺上面

之後去買嘢,無乜好講

KIMI 2005年戰車嘅頭剷,價值332萬YEN(大約16萬HKD)

呢d旗上年好似畀人偷,今年就會完場後第二日網上義賣,結果我係錯過咗嘅

離開賽車場了,出面櫻花重開緊

日落了,開始凍凍地

再慢慢行落去,日落住咁行幾舒服

行咗大約15分鐘就到咗最近嘅車站,伊勢鐵道嘅鈴鹿賽道稻生車站

行過對面月台嘅通道,要同車共用,同埋極矮

兩面兩線嘅月台配置

平時只會有伊勢鐵道嘅普通列車停靠,但喺星期五至日會有額外加班車,而JR東海嘅快速MIE、特急南紀都會臨時停車,更會有幾班臨時特急

車到了,去四日市嘅普通列車,係水水獺嘅特別塗裝

待續
舊年完場之後啲鬼佬乜撚都攞走,已經唔係偷你影嗰啲旗仔,賽道嘅DRS DHL 100 50 發泡膠牌全部都搬走
lm
外國可能任拎掛?
班鬼想做咩就做咩㗎啦
個日落景好靚喎

架水水獺列車係唔係樓主專登等㗎

抑或咁啱得咁橋

上次我都等到架熊貓列車

咁啱遇到咋
太好了

有幸遇上

上咗水水獺列車

內籠都有唔少水水獺,係幾得意嘅

可惜無得keep一張

25分鐘到咗四日市

落車會派張連絡轉乘券,用嚟轉乘JR線

伊勢鐵道嘅月台,靜靜的

JR嘅四日市駅喺貨運方面好似重要過客運

之後上咗去名古屋嘅普通列車,好彩係cross seat

返到樓下,櫻花越開越多

金山駅附近呢條橋都幾啱影車,加埋櫻花,nice

咁就完一日,下星期尾會快閃東京,會停幾日
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞