[日本鐵路飛機歷史賽車都有][有圖長氣多字]2024復活節獨遊+F1日本站之旅

540 回覆
57 Like 9 Dislike

上年都有yuki巡迴 最撚fun係依張
廿幾萬yen全部衫或者外套,除咗紅牛、麥記以外每隊最少買咗一件衫
返工前小小更新
準備公眾PIT WALK

入得去起終點大直路,勁多人

最後彎位同DRS ZONE開始牌

平時賽車入PIT嘅路

多人到爆嘅PIT LANE

PIT LANE最頭係FIA嘅驗車位

之後到安全車同醫療車,自1996年開始就用平治(其實應該叫AMG,平治嘅高性能汽車子品牌),而家用嘅係GT Black Series
到2021年開始加埋ASTON MARTIN嘅Vantage,兩個品牌嘅車輪流用,今場咁啱就用AMG

頒獎台,上到去應該係所有車手嘅最終目標?

賽後訪問嘅背景版,而家就畀人打住卡先

待續
咁買咗番嚟快啲著出街

或者喺公司冷氣凍時當sweater

著緊喇已經,衫買返嚟就係著㗎喇
當然

唔係㗎

有啲人買完翻嚟淨係擺喺個衣櫃度咋

咁你咪日日著到好似車手咁出街

其實都好抵

相對yen 以前曾當十算,又冇得退稅

宜家yen 對五,直情半價大減價

What a good bargain

無咁誇張喇
識著一定日日著住咸蛇
我鍾意RB同alpine
我上網睇返個價好似冇特別平到
邪惡飲品隊
但齊款
星期五去到,本身諗住買RB日本限定的cap帽,星期六返到去就sold out

細牛正喎
黐撚線巴打,呢個遊記真係好撚正

仲去咗我一直好想去嘅宗谷岬

就係會場版上年嘅大細牛
今次旅程唯二買咗嘅車模
真係好正

繼續F1日本站星期四公眾PIT WALK

先係最頭嘅HAAS車房
第一個印象就係......d機器聲好嘈

傳說中最細嘅PIT WALL

公開放喺度嘅頭翼

呢舊嘢唔知叫咩名,只係知駁住換胎用嘅Wheel Gun

27號,Hülkenberg嘅戰車

然後到隔離,Hülkenberg下年嘅新東家,有中國車神周冠宇在陣嘅KICK SAUBER車隊

傳說中好"kick"嘅wheel nut同wheel gun

成架車個外殼同頭翼

BOTTAS架車嘅軚盤

其中一個人頭湧湧嘅車房,就係有主場車手角田裕毅在陣嘅VISA CASH APP RB車隊,姐係細牛

未解封嘅PIT WALL

調整緊未砌好嘅車

待續
連住wheel gun應該係比電+壓縮風支搶
我知,但唔知嗰舊嘢點稱呼
完咗IMOLA排位,繼續小更新,繼續PIT WALK

行完細牛就到威記車房

有fans拎住ALBON個頭

拆咗個頭嘅車

一堆零件

曬胎

PIT WALL用嘅係WINDOWS

到今年成績大退步嘅ALPINE車隊

班crew似係開緊meeting,後面重倒數住宵禁時間

整齊嘅頭翼

唔少人影PIT WALL,都係用WINDOWS,係張WALLPAPER唔同

無人用嘅車房,好心快d畀ANDRETTI入嚟喇

待續
「有fans拎住ALBON個頭

好攪鬼

謝謝樓主PIT WALK 分享

唔記得你係咪講過F1 Package都兩萬蚊,但可以咁樣行落去Pit Walk超值啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞