[開季+轉會窗最後直路]德甲燈神討論區 拾貳

1001 回覆
4 Like 4 Dislike

除左neuer boating reus係咪最已陣
你老味德甲籤運係咪差到咁
賀芬咸同伊斯坦堡勁野
柏林同畢爾包
科隆仲死 同阿仙奴

德甲歐霸分組

C組:
Braga (POR)
Ludogorets (BUL)
Hoffenheim (GER)
İstanbul Başakşehir (TUR)

H組:
Arsenal (ENG)
BATE (BLR)
Köln (GER)
Crvena zvezda (SRB)

J組:
Athletic (ESP)
Hertha (GER)
Zorya (UKR)
Östersund (SWE)
賀芬咸同伊斯坦堡勁野
柏林同畢爾包
科隆仲死 同阿仙奴

德甲歐霸分組

C組:
Braga (POR)

H組:
BATE (BLR)
Köln (GER)

J組:
Zorya (UKR)

火雞隊野勁架咩
除咗比斯達錫我覺得冇隊勁

大半隊洲際盃
賀芬咸同伊斯坦堡勁野
柏林同畢爾包
科隆仲死 同阿仙奴

德甲歐霸分組

C組:
Braga (POR)

H組:
BATE (BLR)
Köln (GER)

J組:
Zorya (UKR)

火雞隊野勁架咩

聽過我都當勁架喇
邊隊最有出線希望 首名次名都好

大半隊洲際盃

第一眼睇我以為出左U21

大半隊洲際盃

younes都有。。。
賀芬咸同伊斯坦堡勁野
柏林同畢爾包
科隆仲死 同阿仙奴

德甲歐霸分組

C組:
Braga (POR)

H組:
BATE (BLR)
Köln (GER)

J組:
Zorya (UKR)

火雞隊野勁架咩

聽過我都當勁架喇

凍檸你真係好撚負
賀芬咸同伊斯坦堡勁野
柏林同畢爾包
科隆仲死 同阿仙奴

德甲歐霸分組

C組:
Braga (POR)

H組:
BATE (BLR)
Köln (GER)

J組:
Zorya (UKR)

火雞隊野勁架咩

聽過我都當勁架喇

凍檸你真係好撚負

我都想改 不過改唔到
唯有睇下燈力有冇番嚟燈下佢地
賀芬咸同伊斯坦堡勁野
柏林同畢爾包
科隆仲死 同阿仙奴

德甲歐霸分組

C組:
Braga (POR)

H組:
BATE (BLR)
Köln (GER)

J組:
Zorya (UKR)

火雞隊野勁架咩

聽過我都當勁架喇

凍檸你真係好撚負

我都想改 不過改唔到

陣間開口中
搵d簡單比賽黎試下啦
賀芬咸同伊斯坦堡勁野
柏林同畢爾包
科隆仲死 同阿仙奴

德甲歐霸分組

C組:
Braga (POR)

H組:
BATE (BLR)
Köln (GER)

J組:
Zorya (UKR)

火雞隊野勁架咩

聽過我都當勁架喇

凍檸你真係好撚負

我都想改 不過改唔到

陣間開口中
搵d簡單比賽黎試下啦

就搵拜仁做實驗
賀芬咸同伊斯坦堡勁野
柏林同畢爾包
科隆仲死 同阿仙奴

柏林個組除左包包都係廢廢
科隆就要小心作客東歐 但問題不大
賀芬咸個組真係惡 另外三隊都有料
賀芬咸同伊斯坦堡勁野
柏林同畢爾包
科隆仲死 同阿仙奴

德甲歐霸分組

C組:
Braga (POR)

H組:
BATE (BLR)
Köln (GER)

J組:
Zorya (UKR)

火雞隊野勁架咩

有艾迪巴約 基歷治 以前漢堡個elia 恩拿 前國米球星安利
剛剛歐聯對西維爾主場輸1:2 但作客打到2:2
官方消息,多蒙特隊中的法國前鋒奧士文-丹比利正式加盟巴塞隆拿。

根據《隊報》的消息,丹比利的轉會費高達1.05億歐元,此外還有高達4000萬歐元的浮動條款,這樣一來,丹比利也成為國際足壇轉會費第二高的球員,僅次於2.2億歐元的尼馬。

丹比利現年20歲,早在效力於法甲雷恩時期,他就已經憑藉出眾的天賦嶄露頭角。2016年夏天,多蒙特以1500萬歐元的價格將他招至麾下。

加盟大黃蜂后,丹比利得到了主帥杜慈的信任。在他的調教下,這名法國小將迅速成長為球隊的主力,成為其進攻體系的重要一員。

16/17賽季,丹比利在德甲出場32次,打進6球並有12次助攻,是德甲賽場上過人次數最多的球員。驚人的速度、細膩的腳下技術是他的優勢所在。

on9
在2017-2018賽歐聯聯賽小組抽籤在昨晚結束,德甲巨人拜仁慕尼黑被分到B組,跟他同組的還有法甲豪門巴黎聖日耳門、比利時著名俱樂部安德列治與蘇超勁旅些路迪。

B組球隊
這不經讓人想起了2003-2004賽季,當時拜仁慕尼黑的分組形勢與現在十分相似。

驚人的巧合
當賽季歐聯與拜仁同組的也是安德列治、些路迪,只不過當時的法甲球隊從如今的巴黎聖日耳門換成了里昂。當年拜仁在國內聯賽衞冕之路坎坷不平,德國杯中也淘汰出局。

在小組賽最後一輪之前,拜仁慕尼黑僅積6分排名小組墊底,出線形勢岌岌可危。最後一輪依靠馬凱的絕殺,拜仁慕尼黑在主場1-0戰勝安德列治,挺進冠軍盃16強。

馬凱絕殺
在之後的淘汰賽抽籤中,當時狀態不佳的拜仁慕尼黑不幸遭遇了還是球員的施丹領銜的皇家馬德里。當時的對決也是兩隊五年內第4次交鋒,最後拜仁主場1-1,客場0-1被銀河戰艦淘汰出局。

shit
賀芬咸同伊斯坦堡勁野
柏林同畢爾包
科隆仲死 同阿仙奴

柏林個組除左包包都係廢廢
科隆就要小心作客東歐 但問題不大
賀芬咸個組真係惡 另外三隊都有料

其實正路德甲3隊都有首or次名

大半隊洲際盃

冇sandro wagner

大半隊洲際盃

呢個洲際盃踢咗一兩場之後已經似俾人放棄咗

大半隊洲際盃

呢個洲際盃踢咗一兩場之後已經似俾人放棄咗

一場
把握力太廢 現代贊卡
Marvaj
呢度有冇人有玩fantasy bundesliga
最後補時最精彩
呢度有冇人有玩fantasy bundesliga

我仲諗緊玩唔玩
papa真係當球證on9,抵黃
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞