[開季+轉會窗最後直路]德甲燈神討論區 拾貳

1001 回覆
4 Like 4 Dislike

咪換左呢件
歐洲最垃圾高層

換左個個咩位嚟 冇記錯好似唔係CEO嚟

好似係總經理

韋帥都唔得啦
但呢個仲袞
根本無啦啦買咁多外國球員之後貶哂本土做乜

佢自己都唔係德國人啦好似係 遲d買埋個外國龍 冇50+1呢隊波都可以搞到成隊課左金既鏝咁

但成績一季比一季差

想做大個名搵銀掛
內田都留到咁耐
之前個中國仔HaoXX同一堆垃圾巴西仔又簽得落

大佬仔好似踢國家隊唔知絕殺邊隊比04睇中

其實佢地個名都夠大 好似德國第3
forbes定唔知邊到話佢地全球最賺錢球會top20內 好似14?
佢地連lol個邊都撈埋 其實個名都好大啦 但係隊波越搞越衰

咁就垃圾膠層問題
老實講
我驚占如果打起埋
咁梅拿既位置就更加危險

一開始簽占個陣我覺得根本唔係拎嚟頂2r係同Thiago 輪攻中位

越睇越擔心梅拿

根本係安比較重視球員企位,佢好少要咩自由人,球員位置相對固定
咁梅拿當然冇位踢
反而哥開場你都唔知佢排咩陣

好在哥狗走咗
唔係嘅話上場炒得仲金
老實講
我驚占如果打起埋
咁梅拿既位置就更加危險

一開始簽占個陣我覺得根本唔係拎嚟頂2r係同Thiago 輪攻中位

越睇越擔心梅拿

根本係安比較重視球員企位,佢好少要咩自由人,球員位置相對固定
咁梅拿當然冇位踢
反而哥開場你都唔知佢排咩陣

好在哥狗走咗
唔係嘅話上場炒得仲金

now.com體育】意甲冠軍祖雲達斯官方宣佈借用前史浩克04隊長賀維迪斯,季尾有望以1300萬歐元買斷,他落實轉會後公開告別感言。

29歲守將賀維迪斯(Benedikt Howedes)出身自史浩克04青年軍,自從2001年加盟至今轉眼16載,如今離隊自然依依不捨,並在告別聲明作出動人感言。「1個月前有人問我會否去外國踢波,我會說他們是腦子有問題,今天卻成事實。」

2011年起成為球會隊長的賀維迪斯,於上季德甲披甲31場。「以往我已拒絕了多次轉會機會,我一直希望以青年軍身份留效史浩克04,也絕不可能轉投其他德甲隊,2001年至今我是球迷、青年軍和球員,並無條件信任他們。」

賀維迪斯今季被主帥禠奪隊長臂章,埋下離隊伏線,「這幾星期我遇上信心危機,我相信轉會對各方面都是有利,球隊也毋須再為我的處境感到尷尬。一日史浩克04,一世史浩克04!」

圖片來源 : ©AFP

http://now.com體育】意甲冠軍祖雲達斯官方宣佈借用前史浩克04隊長賀維迪斯,季尾有望以1300萬歐元買斷,他落實轉會後公開告別感言。

29歲守將賀維迪斯(Benedikt Howedes)出身自史浩克04青年軍,自從2001年加盟至今轉眼16載,如今離隊自然依依不捨,並在告別聲明作出動人感言。「1個月前有人問我會否去外國踢波,我會說他們是腦子有問題,今天卻成事實。」

2011年起成為球會隊長的賀維迪斯,於上季德甲披甲31場。「以往我已拒絕了多次轉會機會,我一直希望以青年軍身份留效史浩克04,也絕不可能轉投其他德甲隊,2001年至今我是球迷、青年軍和球員,並無條件信任他們。」

賀維迪斯今季被主帥禠奪隊長臂章,埋下離隊伏線,「這幾星期我遇上信心危機,我相信轉會對各方面都是有利,球隊也毋須再為我的處境感到尷尬。一日史浩克04,一世史浩克04!」

圖片來源 : ©AFP

轉會窗關閉前一天,前史浩克04隊長賀維迪斯離開了效力了16年之久的皇家藍,租借加盟祖雲達斯,賀維迪斯在推特上發表了告別信。

全文如下:

作為一個球員,我離開;作為一個球迷,我留下。

如果四周之前有人問我,我是否會去國外的聯賽踢球,那麼我會説他瘋了。但是今天,這一切變成了現實。坦白來説,對此我有些無言以對。

過去我曾多次擁有去其他俱樂部效力的機會,每一次我都決定要留在我從青訓隊一直效力的史浩克,並且排除了為其他德甲俱樂部效力的可能性。這源於完全的信任,史浩克對我而言絕不是一個車站,從2001年起,作為史浩克的球迷、青年隊球員和職業球員,史浩克一直都是我生命中極為重要的一部分。

但是在最近幾周,這份信任關係一再被考驗,隊長袖標僅僅是當中的一部分。如果你想的話,旅人是可以留住的。我相信現在的解決方案對所有的人都有好處:俱樂部不用一週一週去討論我的角色定位,我也找到了一個可以沒有壓力踢球的環境。

我最大的心願就是史浩克能踢出一個成功的賽季,並且在下賽季重返歐戰。如果時間允許,我將會作為球迷站在球場裏為球隊助威。就像當時與緬恩斯的比賽一樣,就像球隊裏和周圍無數的好友與熟人所做的那樣。

作為一個球員,我離開;作為一個球迷,我留下。一日史浩克,終生史浩克。

如果梅拿走我諗漢尼斯同路明尼加比人屌死
弗賴堡想起球場
弗賴堡想起球場

佢地財力起唔起到呀...又升降機...
又唔係豪門..
wtf 錸鈚錫簽左kampl 4年約

由傳中超跟舒密特變左歐聯

利華今季...
車仔好似想買聖拉芬 但比拜仁拒絕左
車仔好似想買聖拉芬 但比拜仁拒絕左

聖山走咗了
以前幾個外借既新星做例子佢都幾難翻到嚟

山狗
薜尼森姆去波琴
聖山走咗了
以前幾個外借既新星做例子佢都幾難翻到嚟

隊短
薜尼森姆去波琴

踢04個個?
薜尼森姆去波琴

踢04個個?

完約轉會
薜尼森姆去波琴

踢04個個?

完約轉會

簽到啦簽到啦簽到啦簽到啦
Ishak Belfodil

恭喜哂

米9

米9

呢個真係未聽過wor
之前睇圖片報傳都係米特蘭特個超高前鋒,origi同摩納哥後備前鋒

米9

呢個真係未聽過wor
之前睇圖片報傳都係米特蘭特個超高前鋒,origi同摩納哥後備前鋒

Origi去狼堡
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞