[開季+轉會窗最後直路]德甲燈神討論區 拾貳

1001 回覆
4 Like 4 Dislike
自從梅拿抱怨之後,德國球壇上下一面倒撐梅拿

希帥,路維,比亞荷夫,拜仁名宿Strunz、Maier,國米名宿馬圖斯,隊友滴奶,紐亞同我基,仲有漢尼斯都撐梅拿
第一次見球員抱怨教練係冇人屌球員
安仔知驚未

我覺得76唔識用梅拿 梅拿呻都冇用
要改善真係要等拜換教練

荷蘭人,德國人,西班牙人都識用

唔通意大利人真係專玩鳩德國人?

希帥,路維,比亞荷夫,拜仁名宿Strunz、Maier,國米名宿馬圖斯,隊友滴奶,紐亞同我基,仲有漢尼斯都撐梅拿
安仔知驚未

要改善真係要等拜換教練

各方面都係意大利玩鳩德國佬架啦
戰爭 波 車遲d唔知會唔會

乞衣還乞衣 比佢地傾得掂咁樣買得到個世界盃冠軍加04主力 幾配服 ..
另一方面係04 on9

04高層死撚晒佢啦,上季炒韋恩斯亞我已經好唔gur,今季仲要賣埋青訓隊長,食屎啦

呢隊波D高層真係極度on9 又唔比時間教練 賣人又鳩 屌 我都唔知稱唔稱得上賣 幾年前仲踢歐聯都還好 而家好似撞邪咁 真係痴撚左線 呢幾年搞到咁都以為係隊波有問題 而家覺得係成間球會都有問題 特別係高層 真係要換撚哂d高層先得 但係冇記錯舊年好似唔知換左邊個高層都係咁

咪換左呢件
歐洲最垃圾高層

換左個個咩位嚟 冇記錯好似唔係CEO嚟

好似係總經理

韋帥都唔得啦
但呢個仲袞
根本無啦啦買咁多外國球員之後貶哂本土做乜

佢自己都唔係德國人啦好似係 遲d買埋個外國龍 冇50+1呢隊波都可以搞到成隊課左金既鏝咁

但成績一季比一季差

想做大個名搵銀掛
內田都留到咁耐
之前個中國仔HaoXX同一堆垃圾巴西仔又簽得落

安仔知驚未

要改善真係要等拜換教練

安仔係米蘭同皇狗都剋拜狗
以為黎教拜仁會化解到

咪換左呢件
歐洲最垃圾高層

好似係總經理

韋帥都唔得啦
但呢個仲袞

佢自己都唔係德國人啦好似係 遲d買埋個外國龍 冇50+1呢隊波都可以搞到成隊課左金既鏝咁

但成績一季比一季差

想做大個名搵銀掛
內田都留到咁耐

大佬仔好似踢國家隊唔知絕殺邊隊比04睇中

咪換左呢件
歐洲最垃圾高層

好似係總經理

韋帥都唔得啦
但呢個仲袞

但成績一季比一季差

想做大個名搵銀掛
內田都留到咁耐

大佬仔好似踢國家隊唔知絕殺邊隊比04睇中

其實佢地個名都夠大 好似德國第3
forbes定唔知邊到話佢地全球最賺錢球會top20內 好似14?
佢地連lol個邊都撈埋 其實個名都好大啦 但係隊波越搞越衰

安仔知驚未

要改善真係要等拜換教練

以為黎教拜仁會化解到

邊個同你講去到拜就剋唔到拜

btw我諗起音樂比利 搞鳩多仔
7月底
史浩克04隊長賀維迪斯在接受採訪時表示,他收到過多份來自於英超的報價。

作為德國國家隊的主力左閘,賀維迪斯卻一直在史浩克堅守,儘管球隊戰績不佳,但是他也沒有考慮過要離開。

“我有很多次轉會的機會,有的來自於英格蘭的報價非常吸引我,但是我一直以來都是選擇在史浩克堅守。”

8月頭
儘管新帥泰德斯科沒有公佈新隊長的人選,但是他沒有什麼理由換掉賀維迪斯。

賀維迪斯回顧了自己剛剛戴上隊長袖標的時候:“或許剛開始的時候我還太年輕了,所以我可能沒有得到足夠多的支持,也有過得不輕鬆的日子啊!”

“在我看來,在史浩克贏得冠軍比在拜仁贏得冠軍感覺要好。”

8月中
已經成為“史浩克前隊長”的賀維迪斯在推特上寫道:“我擔任史浩克隊長已經六年了。一如往昔,隊長的身份一直讓我感到驕傲。從更衣室的大門,經過掛着施巴斯坦安斯-庫蘇拿、克洛特等名譽隊長的照片牆,直到終場哨響又離開球場。”

“昨天教練告訴我,他並不是僅僅想在訓練和戰術上有新的佈置,也想變更隊長。就算我並沒有被告知這個決定,也會理所當然地接受。”

“只要我還是史浩克04的球員,就會在場上和場外為俱樂部、隊友們、球隊以及我們的球迷們赴湯蹈火。身為世界冠軍和國腳,身為礦工和幹苦力的人。”

“我要祝福拉爾夫-費文在這個職位上一切順利。作為好友,作為領袖球員。我們想一起帶領史浩克04重新回到它應該在的地方——拿到一個歐戰席位!祝平安!(Glück auf/礦工用語)”

屌你老母04,睇到心酸
7月底
史浩克04隊長賀維迪斯在接受採訪時表示,他收到過多份來自於英超的報價。

作為德國國家隊的主力左閘,賀維迪斯卻一直在史浩克堅守,儘管球隊戰績不佳,但是他也沒有考慮過要離開。

“我有很多次轉會的機會,有的來自於英格蘭的報價非常吸引我,但是我一直以來都是選擇在史浩克堅守。”

8月頭
儘管新帥泰德斯科沒有公佈新隊長的人選,但是他沒有什麼理由換掉賀維迪斯。

賀維迪斯回顧了自己剛剛戴上隊長袖標的時候:“或許剛開始的時候我還太年輕了,所以我可能沒有得到足夠多的支持,也有過得不輕鬆的日子啊!”

8月中
已經成為“史浩克前隊長”的賀維迪斯在推特上寫道:“我擔任史浩克隊長已經六年了。一如往昔,隊長的身份一直讓我感到驕傲。從更衣室的大門,經過掛着施巴斯坦安斯-庫蘇拿、克洛特等名譽隊長的照片牆,直到終場哨響又離開球場。”

“昨天教練告訴我,他並不是僅僅想在訓練和戰術上有新的佈置,也想變更隊長。就算我並沒有被告知這個決定,也會理所當然地接受。”

“只要我還是史浩克04的球員,就會在場上和場外為俱樂部、隊友們、球隊以及我們的球迷們赴湯蹈火。身為世界冠軍和國腳,身為礦工和幹苦力的人。”

“我要祝福拉爾夫-費文在這個職位上一切順利。作為好友,作為領袖球員。我們想一起帶領史浩克04重新回到它應該在的地方——拿到一個歐戰席位!祝平安!(Glück auf/礦工用語)”

屌你老母04,睇到心酸

好慘... 愛隊波 但係隊波一腳西開你...
呢單轉會一定係04仆街 完全唔關howedes事
7月底

8月頭

8月中

屌你老母04,睇到心酸

好慘... 愛隊波 但係隊波一腳西開你...
呢單轉會一定係04仆街 完全唔關howedes事

1000萬買到世盃主力中堅
曼城唔知有冇覺得蝕水
蛆犬又係姑鳩寒,不過今次賤賣一定關04高層事
howedes去祖official

租借費用為350萬歐元,如果明年7月前出場達到25次,尤文必須強制買斷球員,買斷費1300萬分兩年付清。

乞衣祖真係乞衣祖,分兩年先畀晒

乞衣還乞衣 比佢地傾得掂咁樣買得到個世界盃冠軍加04主力 幾配服 ..
另一方面係04 on9

04高層死撚晒佢啦,上季炒韋恩斯亞我已經好唔gur,今季仲要賣埋青訓隊長,食屎啦

呢隊波D高層真係極度on9 又唔比時間教練 賣人又鳩 屌 我都唔知稱唔稱得上賣 幾年前仲踢歐聯都還好 而家好似撞邪咁 真係痴撚左線 呢幾年搞到咁都以為係隊波有問題 而家覺得係成間球會都有問題 特別係高層 真係要換撚哂d高層先得 但係冇記錯舊年好似唔知換左邊個高層都係咁

咪換左呢件
歐洲最垃圾高層

好似係總經理

韋帥都唔得啦
但呢個仲袞

我覺得韋恩斯亞真係唔差,雖然一開波6輪不勝
但上季有一段時間連續十幾場不敗
後來係無咗拿度,佢個三中堅陣式即刻收皮,再加埋被阿積士淘汰先顯得隊波差
佢喺奧格都唔係第一季峂教得好啦,form呢家嘢要慢慢建立,偏偏04班鳩層無耐性

安仔知驚未

要改善真係要等拜換教練

以為黎教拜仁會化解到

安76仲未搵到度適合拜仁嘅form,宜家係佢第二季,真係要盡快去搵出嚟
不過梅拿個問題好難搞,佢根本唔係安76想用嗰類球員,但如果唔用就半個德國球壇會插佢,所以佢先逼住用
尤其出年世界盃,我估梅拿可能會對現況愈來愈不滿

咪換左呢件
歐洲最垃圾高層

好似係總經理

韋帥都唔得啦
但呢個仲袞

我覺得韋恩斯亞真係唔差,雖然一開波6輪不勝
但上季有一段時間連續十幾場不敗
後來係無咗拿度,佢個三中堅陣式即刻收皮,再加埋被阿積士淘汰先顯得隊波差
佢喺奧格都唔係第一季峂教得好啦,form呢家嘢要慢慢建立,偏偏04班鳩層無耐性

輸比阿積士輸得好肉酸
不過都覺得得一季時間乜都死
強如高普教利記第一年個半季連r戰都冇啦
其實唔知04對自己個定位係乜
爭冠 前四 爭r戰位
其實唔知04對自己個定位係乜
爭冠 前四 爭r戰位

論規模係全國第三,球迷多、球場靚、有水喉
正常期望佢地要年年有歐戰

安仔知驚未

要改善真係要等拜換教練

以為黎教拜仁會化解到

安76仲未搵到度適合拜仁嘅form,宜家係佢第二季,真係要盡快去搵出嚟
不過梅拿個問題好難搞,佢根本唔係安76想用嗰類球員,但如果唔用就半個德國球壇會插佢,所以佢先逼住用
尤其出年世界盃,我估梅拿可能會對現況愈來愈不滿

反哥但覺得哥用梅拿用得幾好
所以更加唔明點解對馬體會會收起

對於安黎講
佢個戰術根本冇輔鋒呢個位
只有右翼同攻中位
但梅拿唔係佢心目中個種技術好到可以自己搵食既球員

某程度上安既進攻套路少造成梅拿嘅問題
冇咗以前哥最中意嘅陣地戰彈彈波
下下靠反擊俾兩翼同中路格硬吊個波上去
令至攻中同右翼位其實個功能需求係造波多過埋門正正扼殺咗梅拿最強既走位同finishing

見到梅拿打Thiago/robben個位就睇得出隊拜死火既問題
拜會唔會簽翻pizza佬
老實講
我驚占如果打起埋
咁梅拿既位置就更加危險

一開始簽占個陣我覺得根本唔係拎嚟頂2r係同Thiago 輪攻中位
老實講
我驚占如果打起埋
咁梅拿既位置就更加危險

一開始簽占個陣我覺得根本唔係拎嚟頂2r係同Thiago 輪攻中位

越睇越擔心梅拿
老實講
我驚占如果打起埋
咁梅拿既位置就更加危險

越睇越擔心梅拿

根本係安比較重視球員企位,佢好少要咩自由人,球員位置相對固定
咁梅拿當然冇位踢
反而哥開場你都唔知佢排咩陣
漢堡fans我已經block左你
你好自為之啦
你好自為之啦

搞咩
你好自為之啦

搞咩

睇我果個po啦
你好自為之啦

搞咩

睇我果個po啦

U21名單
23 Svend Brodersen (FC St. Pauli)
1 Nils Körber (Preußen Münster)
12 Alexander Nübel (FC Schalke 04)

6 Waldemar Anton (Hannover 96)
5 Timo Baumgartl (VfB Stuttgart)
13 Jannes Horn (1. FC Köln)
20 Thilo Kehrer (FC Schalke 04)
3 Lukas Klostermann (RB Leipzig)
2 Lukas Klünter (1. FC Köln)
14 Pascal Stenzel (SC Freiburg)
4 Jonathan Tah (Bayer 04 Leverkusen)

18 Nadiem Amiri (TSG 1899 Hoffenheim) 15 Aymen Barkok (Eintracht Frankfurt)
10 Mahmoud Dahoud (Borussia Dortmund)
19 Johannes Eggestein (SV Werder Bremen)
8 Maximilian Eggestein (SV Werder Bremen)
17 Florian Neuhaus (Fortuna Düsseldorf) 7 Levin Öztunali (1. FSV Mainz 05)
16 Suat Serdar (1. FSV Mainz 05),
22 Janni Serra (Borussia Dortmund)
21 Tim Skarke (1. FC Heidenheim)
9 Cedric Teuchert (1. FC Nürnberg)
11 Gian-Luca Waldschmidt (Hamburger SV)
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞