FF7 REBIRTH 銷量慘淡!PS5獨佔真是關鍵原因?

519 回覆
33 Like 47 Dislike
helldiver衰喺個server度..搞到啲人想入都俾人勸退, 買咗嘅都未必玩到
咁呢個係連帶關係啦, 佢就係因為上一集操作唔友善而冇玩

唔計short cut今集都有得揀唔用active mode玩(雖然我都冇試)
自己鍾意打擊感控人多過單純rpg指令式
bg3都係最近先公布
咁仲有幾條ai隊友要按嘛
總之好煩啦 成場就要不停轉人儲氣出技
SE一貫做法都有,FF16三百萬即刻沖出嚟公布,今次咩都唔講大家都知咩事啦
聖獸之王好玩好多囉
唔知你有冇玩過p5s 我覺得呢隻打落順手同爽快好多
PS單數例柒是常識吧
因為係大作唔公佈咪趕住出嚟抽水
點講都會有haters
不過冇得好講SE自己柒嘅歷史多過好評
FF7原作計嘅話, fan base應該至少都30-50, 要有時間打機都唔易
你講嗰啲嘢根本所有遊戲都一樣,唔好玩就賣唔出啦咁多藉口
你岩
其實佢係想你用聯手動作幫副角儲bar
再靠粒自動出技珠
不過佢無好清晰咁令玩家明白到呢個玩法

不過其實人中7 8都係類似傳統JRPG回合制咁玩法
但好似唔見好多人屌
人中8直頭劇情有bug屌佢老母 
人中邊集劇情唔bug
人中8比7進步太多
場地運用 聯手技又好睇
打擊感又好 尤其是打背 嘭嘭聲
ff已過氣
死極都唔斷氣啲嘢又倒模

故事計得 極 0 同 木村審判者兩集做得好
淨係日本係咁je, 而且有幾多人仲會買實體版?
load 機好靜又快,又有quick resume
第二周開始,啲玩家都會睇咗第一周玩家評價先入手啦,未至於屌晒鬼但缺點咁明顯啲人又點會特登買實體,係都得digital discount。而之前又出digital買2送1 bundle,咁計法都少啲人玩實體既
第9章開始我真係玩到火滾,之後轉easy mode狂衝主線算鳩數
今次digital送埋一代+DLC,大把人係買Digital版唔係實體啦
日本計算
再講戰神2018第一周日本賣9萬都無
當時一隻垃圾任記game都十萬
佢口中既「歐美垃圾GAME」咪全部歐美遊戲囉
3部出晒係steam先考慮買黎玩

好反感拆開黎出
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞