FF7 REBIRTH 銷量慘淡!PS5獨佔真是關鍵原因?

519 回覆
33 Like 47 Dislike
第一次見人咁憎一個角色打咁大篇野
本傳Zack係小人物,咁就代表remake唔可以加戲比佢?咩logic
而家就係因為Crisis Core令到好多人鍾意Zack,所以先有fan service比多少少戲份佢。
遊戲就係為左帶快樂比人,就呢方面Zack已經有喺Remake上存在既價值

利申:CC廚,Zack同Cissnei好多戲份好滿足
好多人唔係未睇過
而係除非自己去搵劇情睇
根本唔會知呢條友真正叫乜名
好多都係叫佢黑髮就算
反而嫌Zack加得唔夠
由Remake片尾出嚟已經好似想塑造到佢今次舉足輕重
但已經搵佢嚟故弄玄虛咗幾集:Remake, DLC, Rebirth
得返一集仲擠緊牙膏
係咪咁有信心第3集追返哂今集流失嘅玩家
而家隻game都係fans service下都唔知佢嬲what
可能有d人都係等皇家最終版先買掛
呢隻game都賣得唔好間公司都可以執柒左去
好心你就收嗲啦 識唔識咩叫打機呀
手遊課
呢三部曲 你要當係一套賀歲片
係比fans打飛機同完夢的
賀歲片形容得幾好 真係變咗歡樂片
DLC都計一集?
然後照隊冧Aerith
仲要用個嘔心方法呈現
就黎入得老人院 第三集比個happy end得唔得
有啲咁嘅事?
雖然又好似有咁嘅印象
但有冇研究過點解
其實佢都係想咁啫
RDR2 可以一隻過賣
FF7 就要斬開3隻,仲要怪消費者?
長得滯唔識cut咁啲無用既支線?
佢keep到呢個質素既遊戲體驗
佢分十隻賣都照幫佢買
我唔覺得佢無關痛癢
不過而家的確放得太多戲比佢
SE好似想佢LEAD其他世界線咁
但佢一直都冇贏過白頭佬...
如果SE為咗比主角佢就話佢突然贏到白頭佬...
咁有啲設定崩壞...就唔係幾好...
但贏唔到其實又冇乜生存空間...
我覺得佢會收唔到科...
如果搞咁多野都要走原版結局就真係收唔到
我就覺得AERITH一定唔會就咁死
起碼會喺唔同世界線出現返
叫做名義上翻生...
講真本來故事咁圓滿~要突破談何容易...
呢個PO已被FF撚鵲巢鳩佔...
劇情同銷量都算係有關係 你唔好係到亂講
佢出完第三集
可唔可以試下整合三集出一隻
應該唔洗用好多錢
執下改下故事結局
應該都有多人買
佢一定會咁做
但執故事就好難了
無左_____呢個人, ff7成個故事都可以行落去,只係中間有d位唔同左

冇玩過ccff7, 冇睇過ff7ac 先講得出zack係配角中既配角
唔係啦

zack同aerith算係cloud的父系同母系figure
SE:收到,第3集再分上中下+DLC+director's cut+definitive edition
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞