FF7 REBIRTH 銷量慘淡!PS5獨佔真是關鍵原因?

519 回覆
33 Like 47 Dislike
REBIRTH預購開放左好長時間買第2集送第1集連DLC
其實都無乜門檻問題

不過我覺得佢無乜點去推廣自己預購買第2集送第1集
同埋有班人比隻16嚇撚親
Sony諗住搞到畫質有咁差得咁差,再出部P5 pro再update 到4K 60fps等你班友又排隊買,點知隻game咁垃圾

不如講下戰神同gg2個前作門檻係咩丫
我好想知啊
係咪因為戰神2018最後講個仔仔係loki同有雷神既預告啊?
你玩gg2係因為你想知pp同mj個續章, 定係mm點成為英雄啊?
隻game咁出色,我覺得應該要計時間收錢,500hkd就比你玩30個鐘,之後每個鐘要收20蚊
好地地一隻Final Fantasy 做到啲角色日本人又唔係,鬼佬又唔似鬼佬,話似南亞人又唔係好似,又有小小似賓佬,你叫我點玩呀,我情願玩返多邊形既FF7算。
Exac7ly
同埋都唔知計唔計Digital

FF7肯撚定歐美賣得仲衡計日本本土銷量真心除咗引戰之外零意義
第一下反應都係想問有咩bug
你咁講咩game都唔洗前作門檻
你仲要講呢兩隻大多數人唔係為劇情而買
第一集賣得係睇下玩落點
玩落冇咩料第二集點會繼續落搭
重製完 aerith咪一樣要死
佢試下改撚到佢唔洗死
到時全世界都哇一聲 個個狗沖買黎玩
計時間個內容豐富過第一集,第一集慢慢玩40個鐘就完normal
唔好講到咁慘, 有收獨佔費 預計到啦
是但啦配合吓人咪算,最好少啲大作多啲課金遊戲
再唔係就主線十零個鐘畫面靚咪算
單單望吓上面嗰堆話差嘅
睇吓內容都知幾多真係有玩原作/remake/rebirth

不過好認同16係趕客之作
我冇PS5都唔未必單為今集出機
唔好亂尻咁open world就得
老實講真係唔係太好玩
戰鬥指令太煩 係咁禁禁禁
一係你就回合制比我慢慢諗
一係你就ff16咁係咁打
on99唔係女真係玩唔落去
helldiver都冇公佈
唔鍾意呢集所謂嘅open world
第一二個地圖都還好 再黎就悶
要係咁玩mini game先白金到所以衝主線就算 賣game等免費
真,好辛苦撐到去海灘
13機兵真係禾稈冚珍珠
一玩就知不得了
remake都麻麻地啦 戰鬥又低能又厭煩
打幾下又要指令
問題係隻Game係重製,唯一會唔知既人係某條女會唔會死 咁結果就...
唔知點解佢話唔使理劇情 戰神4同5劇情係有連貫 直跳玩5嘅話唔睇前情提要係唔會知佢做緊乜 你話戰神1-3無玩過 直跳玩晒4-5就得 但玩5唔玩4就唔係好得

蜘蛛俠1+Miles DLC+2 又係有關連 你當佢英雄game鳩打都得嘅 如果講到咁 其實FF7一樣都可以唔理劇情鳩撳咁打
d招其實可以set shortcut
大哥, 你果兩隻個賣點我唔會講劇情完全冇幫助
但係玩家買佢地既原因點都唔會係「我想知劇情」
戰神既話就係睇kratos幾型, 點樣遇神殺神, 探索gow既世界
gg俠就係roleplay gg俠, 用蜘蛛網係nyc暢遊, 英雄體驗
當然,你既circle裡面既人都係因為劇情而買既話係我失言啦

不過我最後都重申一下
單講續作類型FF7比起戰神同gg俠
更加靠近小說上下集
所以佢既銷售狀況都唔可以用平時既續作數據尼講
而相似既情況應該就係大逆轉裁判系列
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞