FF7 REBIRTH 銷量慘淡!PS5獨佔真是關鍵原因?

519 回覆
33 Like 47 Dislike
其實「無咗XXX~個故事都繼續落去」幾乎可以用喺所有角色度...
是但你點up啦
有玩過既就明白佢加左幾多內容落去
可以分到3集出
冇人叫佢屎忽痕改嘢
突破唔到咪原汁原味重製算
原汁原味又係會被人屌
同埋故事唔執啲系統同地圖都要執~
以前就話一大片綠色當係地圖都得
而家實比人屌到上天
我覺得OVERALL冇乜問題
係貢++真係太煩...同埋縮下啲小遊戲~
當年啲小遊戲都多~但好似冇咁癲...
玩過就知佢加咗幾多無謂嘢入去拖足三集
原汁原味會俾人屌又係啲腦殘粉借口嚟
隔離P3R幾乎完全冇改劇情兩三星期賣一百萬
而且真係死忠反而唔想佢將劇情改到而家咁不倫不類
應該原汁原味先冇咩人屌
但如果最後都要行返悲劇 唔洗諗住慶祝30周年
原汁原味"remake"俾人屌既
我諗到既應該有PKM dp, 不過因為係PKM
就算幾差 啲人屌完照買
人地想做下突破咪俾佢地做
到時出晒3集就知道有冇玩爛個故事
反而叫人地原汁原味個d似d食古不化既老屎忽
唔做唔錯所以咩都唔好做
賣1500萬套
勁多人爆多次過寵入HOME
其實你見連登PKM post都冇乜人屌
將Ubisoft嘅嘢撈落去再加個懸疑故仔叫突破
係啦係啦
最好就出隻hd remaster
整d高清人仔同地圖
咩都唔變就岩晒你啦
鬼佬少人買PS5
之前點會冇屌,單單係佢冇白金版內容已經夠死
只係啲人放棄屌,因為屌完都係會買
之前金銀 寶石 remake 都有附加內容,呢隻就真係完全原汁原味最多加個大地洞加啲衫比你
你試下之後隻隻重制都咁玩
咁呢隻rebirth突破咗啲乜?
銷量下限?
不如諗下點解第一集冇乜人屌
今集咁好壞參半
淨係扣帽子食古不化老屎忽
突破應該係講緊啲食古不化老屎忽
明知改劇情都幾百蚊買隻Rebirth嚟受氣
依隻真係買唔落
你睇埋其他地區D數據先啦
淨係睇us
隻game上左3日已經排第2
https://www.gamesindustry.biz/us-game-spending-gets-a-2-increase-in-february-us-monthly-charts
第一集結局俾人屌到開花喎
話咩改劇情
點解zack可以唔死呀
咪又係好壞參半
不嬲都講緊日本一星期後銷量腰斬
頭三日只係上到第二又點
調返轉講,Se底牌ip,啱啱出
有成三日都做唔到每月第一已經夠大鑊
唔明prove到啲乜
Prove到雖然係賣得唔好,但遠遠未係爆死同會腰斬囉,啲媒體永遠都係咁誇張,一堆人又會跟住講係咪冇第三集
本身無玩過原本FF7唔知劇情
玩第一集remake 覺得都唔錯
呀屌第二集四年之後先出
已經唔記得哂第一集啲情節
佢改劇情的話其實好難悲劇收場
即係你間屋大裝修...
你最想就係改建睡房~其他有係BONUS~
點知佢露台都同你加建埋~個廳整得勁靚~
但睡房裝完同冇裝一L樣...
整那時明明見佢成間房拆晒再起...點知係冇分別...
件事本身可能冇乜錯...但你感覺被玩弄...
之前BIO REMAKE都係嘅
劇情基本冇改~第二集反而少咗啲嘢~啲人都冇屌得好勁~
不過SE雄心壯志~REMAKE都重喺神枱~REBIRTH我覺得真係唔差
可惜落差唔少...
但睇得出SE真係好有誠意出嘅
原汁原味的話屌嘅力道就點都細過你改柒咗嘅~
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞