FF7 REBIRTH 銷量慘淡!PS5獨佔真是關鍵原因?

519 回覆
33 Like 47 Dislike
見而家FF係可以拎人中 軌跡 伊蘇同佢比
三百萬都冇好大鑊
聖獸都極冷門
冷門得過13機兵?

邊撚個寫
square enix根本做唔掂open world
出極啲FF都係啲為open world而open world
完全無open world既意義
只係世界大俾你走黎走去, 出下啲無聊小遊戲, 勁悶既支線任務
單機遊戲remake,part 1仲要出咗冇耐psplus就送,近排又多game玩唔洗咁急玩part 2啦

遲啲玩tifa對波會細咗就可能而家買
抵丫!!我好似第二次咁講
其實FF7而家算唔算open world
好似幾張地圖合埋
中間有條路行過去
玩過都唔知買唔買Royal好

FFV又係咁,P5又係咁

從此唔會再追呢啲大作,還掂而家啲game多到玩唔哂
唔好提銷量仲好
依家興速食, game時數太長俾人屌
近年一隻game佔時數嚟講佢都應該係數一數二
單計一周都成百幾粒鐘

本身就算唔改跟原作嘅話以前個年代都要3隻碟
依家有人用dlc比較又係好笑

賣情懷嘢本身都唔預有新人再玩啦
何況依家rebirth同remake相隔都5-6年

用單計日本銷量去同FF16全球比段新聞都引戰狗
明明ps4都可以出到係要比ps5出
開比xbox la diu
Xbox版FF7本好賣得喎
PS5 絕對是名乎其實的家用機皇者(實在不能計 Switch,任天堂本身就有 bug)

咁都得
仲要係得3部家用機
根本亞洲人就係唔買續作果類型
系列未完就已經似叫春咁樣話人江郎才盡
上一次出現依種情況咪大逆轉lol
仲要同一個hardware出尼
就算比人評價神作都冇用
戰神 蜘蛛俠:?
唔計靚仔過我嘅人
我係全世界最靚仔
明顯唔同,呢兩隻每集都可以獨立為一個故事.
walking dead, life is strange(逐個chapter出)呢d就係一個故事分幾集出
第一, 亞洲人或者更加直接咁講日本人
第二, 你兩個example都係唔需要前作門檻
第三, 大多數人唔係為劇情買依兩隻驚

請唔好淨係睇第一句就亂覆
咁就仲算唔算叫續作
唔明點解上集有ps4今集冇,咁冇機d人唔使玩?
真係好玩同好想玩就唔會等啦
重要呢隻係劇game,比人劇透都唔嫁意wow
點會唔洗前作門檻
唔係為劇情
你睇開PS飛機新聞,Google twitter FB咪唔會比鬧果啲新聞你睇law
格硬唔想計switch可以話佢係半手提機,但講bug真係顯得寫手好廢。
賣得好重唔打鑼打鼓公佈咪,公佈都冇証明賣得好差啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞