FF7 REBIRTH 銷量慘淡!PS5獨佔真是關鍵原因?

519 回覆
33 Like 47 Dislike
睇番上一集pc版出個陣又耐唔耐窒半秒,解象度又低到濛哂,設定乜都冇得set
再睇吓ps5都濛成咁,我就唔對pc版有幾大期望
有classic mode 架
問題係又明知佢有第三集
而家啲啞謎又真係係謎到冇得討論
好玩係好玩
但個升lv系統都係太過傳統
要不停換武器刷經驗
唔刷又嚟嚟去去用得同一招
好多人刷到一半已經棄咗game
最大問題係拆開賣

未玩一部唔會買二部
二部隔勁撚耐先出
有冇玩過嫁

符合條件出招 好快就夠熟練度學招

唔符合條件鳩出咪耐
有無玩過架
唔符合條件出幾次都學識啦
你同我講定同佢講?
一個掣鳩劈過關,初期就可能得
認真咩
成個po一堆人睇左當玩左就係度評頭論足
第一集就係咁而棄驚,悶到痴撚左

好彩係送
同埋唔係有回合制模式架咩
Classic mode 條友會自己斬同打嘢儲ATB
等你落指令
都唔係變返回合制
仲要到中後期都係要控制佢避嘢同擋各樣否則都係好易死
特別有啲boss要避或精準防禦先會入heat
附和吓佢哋咪算
每次入嚟都仲有人屌分三部
今集rebirth 畫面搞唔掂
開效能白卡雲就變撚左豬頭 唔講以為變返ps1年代
開畫面就連30fps 都無 lag到一格格 玩一陣眼都痛
我唔介意delay 下 但咁趕工法一定唔收貨
一係你就無用過個所謂classic mode玩
一係你就連咩叫回合制都唔知
啲人講親自己唔鐘意嘅位就屈人睇咗當玩咗
完全同意, 我第一集都有買, 但都未打爆
未玩完第一集既人又點會玩第二集
所以第一集銷量高係正常
我叫樓上條友附和返第一個留言↓

變左動作game 已經on9, 一個掣鳩襞過關,上集玩一陣已棄

還我回合制,DLLM

你衝出嚟做乜姐

再講啦你個留言↓

好玩係好玩
但個升lv系統都係太過傳統
要不停換武器刷經驗
唔刷又嚟嚟去去用得同一招
好多人刷到一半已經棄咗game

唔知你有玩定冇玩啦
玩又話傳統又要屌
換武器刷經仲好笑, 打2-3場刷2嘢都叫做要不停換武刷
講野指名道性好D

classic mode我從來冇用過 我亦都冇評論過

講野掃撚埋我都有?
等PC版玩mod
雖然我自己都唔想玩返回合制
但無回合制就係無回合制架啦
「附和吓佢哋咪算」呢句個感覺就係你覺得人地錯,但廢事同人嘈先會咁講嘢

打打下要無啦啦要專登轉把廢武器,就算打一場都嫌多啦
仲要你唔係剩係學完招技就完架喎
仲有啲魔石要練架嗎,換過粒又要重新練,咁係咪要刷經啊
本身又已經有人物角色要升,要換人出嚟打
事實就係呢種設計唔啱而家啲player,就算覺得好玩都無心機玩落去
屈人睇咗當玩咗嗰個的確係你喎
樓主問點解FF7 rebirth咁低銷量
而睇客觀數據其實係同其他ps5 exclusive比較都特別低
咁啲人就梗係會講返自己唔鐘意隻game啲咩架啦
人地分享完就話人睇咗當玩咗
就算真係睇咗當玩咗,咁都已經解釋緊點解啲人睇完唔買game啦
乜柒都唔想練

玩EASY MODE咪得

咁都係缺點?

定係練魔石黎過HARD打白金

兩回事黎喎

SE冇將劇情鎖起HARD嫁
都有啲FB PAGE同REDDIT講過嘅
但主流KOL唔多
講真上集估嘅嘢今集都冇講好多
今集都係一堆謎團比大家
係明確咗有唔同世界線
但多元宇宙近年玩爛咗...
我覺得好多人都審美疲勞
亦都唔覺得多元宇宙可以再有咩新意
咪又係呢個世界線冇死那個有死之類...
單睇劇情嘅話題性弱過上集
Rebirth喺日本ps5獨佔銷量排緊第3,應該唔算特別低吧
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞