27歲邊隻supplement最應該食

385 回覆
4 Like 110 Dislike
iHerb 唔使請打手,請打手o個多數係叫人話iherb唔好,要去萬寧/網店買佢
希哥認證
益生菌
無副作用
無寫咩form喎

不過幾十蚊一包咁平,一定係垃圾form黎

呢啲野貴唔一定好,但係平就一定係垃圾
去搵啲有寫明形態嘅牌子嚟食啦
好 thanks
我食館長呢隻都幾好
佢有運動同非運動型
https://m.notorious-2019.com/goods_cont?pid=190101019
邊個牌子好介紹吓
我見網上每日15毫克
呢隻一粒50毫克咪超晒標
仲要係iherb排第一

https://www.iherb.com/pal/referral/pdp/LRS6188?productId=883&rcode=LRS6188&utm_medium=appshare
上面有ching話食咗會狂爆瘡,唔食就無事
咁其實應唔應該日日食 定係覺得嗰排唔夠精神就食一陣咁
google咗長期食b雜啲副作用好似都幾嚴重
一定係防止心臟病,同埋腦血管中風嗰啲
起碼唔使死先
益生菌有無推介
係,正常有食紅肉海鮮就唔使補咁多
d人可能食黎壯陽

其實佢d排名高都唔代表真係好
通常只係平,多人買咁解

但都係嗰句
買supplement ,貴唔一定好,但平一定係差

多謝師兄介紹 咁我買鋅銅平衡嗰隻
反正我食開嘅B雜已經有六毫克鋅
lm
爆瘡通常係b12問題
揾隻成份無咁高,吸收率比較好嘅形態試吓

我自己都係暗瘡皮膚,但係食B雜就無特別嚴重到
再食埋魚油,皮膚反而好咗好多

其實普通人唔會特別缺乏維他命B
除非長期食素

所以通常食B雜嘅人都係想提升集中力
咁唔使每日食,可以短期食一排,再停一停,睇吓身體有冇問題
或者隔幾日先食一次都得

另外你提到副作用,其實最嚴重都係B6,某啲差嘅form長期過量吸收,會出現四肢麻痹,神經病變

但只要唔好食pyridoxine既B6,揀番係P5P既B6就無事
會越食越多
依家就黎食緊十隻...
LM
無食開
夏天又要擺雪櫃好麻煩
不過有濕疹朋友話食益生菌係有幫助

如果你想改善便秘
我反而有食開chia seed 奇亞籽
每晚食一湯匙,我會浸豆奶,用鮮奶或者水都得

而家早晚各一次開大,好暢通

Iherb有,大生嗰啲都有
咁多?邊十隻每朝開樽都開到手軟

有冇試過逐隻獨立食,睇吓身體有咩唔同
真係明顯有用既應該係益生菌
其他其實唔太feel到
不過無咩事就照食
Myprotein d supplement點睇?
瑪卡本身已經有鋅?
佢聲稱有,不過市面上好多天然黑瑪卡冇寫成分,我已經停咗食食返d大牌子,有寫成分既瑪卡安心d
我都試緊唔同牌子,冇乜特別好既推介宜家食緊Swisse既Men's Vitality Maca + Oyster + Kangaroo,感覺上比以前食既好少少。入面有埋B6等其他成分,如果Ching有食開b雜,就唔建議食呢隻。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞