27歲邊隻supplement最應該食

385 回覆
4 Like 110 Dislike
點解唔選擇直接食鋅丸?
雖然好似好多鋅丸個量都over左每日所需

我feel到呢排睾酮素都偏低 唔知點補充法好
早食早享受
想改善開大硬 唔暢通
奇亞籽沖水就食得? 洗唔洗煮?
買黎試下先
唔洗煮
室温水/奶,浸幾分鐘後再撈匀,再等十分鐘左右就食得

就咁食就冇乜味,我會加無花果乾,cacao nib,pumpkin seed,椰子片 etc 當甜品好食d

你揾chia seed pudding,有好多配料recipe
生蠔精華係邊隻?
hktvmall 有隻係新加坡出嘅

ching點睇,家人食緊
OmaxPure?
無IFOS認證,濃度又取巧
佢話就話90% omega 3,但omega 3都有好多種
通常omega 3入面係EPA DHA最重要

如果只計EPA DHA,得81%
而DPA 就未有好確切嘅科學研究話一定好需要,可以自行斟酌

我上面嗰隻有IFOS,更高濃度,更平
你揾到有認證又更高濃度既都可以share
咁 webber natural 呢 ?
消委會推介

同埋點解咁強調認証呢樣耶
不嬲認證嘅嘢都係鳩做

我公司間廠都符合乜乜認證
但成班同事都心知,內部嘅運作係亂嚟
奇亞籽好肥勁多脂肪100g有30.8g fat
食車前子啦
研究下先 感激
纖維粉橙粉之前試過
開頭有用 食左排又差唔多
上網睇話化學合成同用天然酵母做既吸收率相差好遠係,所以化學合成會提高劑量去補救返個吸收率低既問題。
依家食緊dhc隻化學b雜,係會黃尿,但發覺食完到去廁所其間飲多d水,d尿係會唔黃。遲d都想買d天然酵母比較下係咪會無黃尿
呢d食多d生果好過啦,食多d火龍果會幾有用
好鍾意自己打火龍奶飲
無認證都唔一定有重金屬
但有認證就一定無

就算唔理認證
Webber natural得63%濃度

會食多咗幾多額外魚類脂肪,自己諗
全部係多元不飽和脂肪黎,自己睇啦
同埋唔會食100 gram

食一湯匙,十幾gram就夠做好撚頂肚
但佢都高卡,
車前子接近0卡
你會點食?
就咁加水好似口感麻麻哋
仆街食撚左 50mg per day 三年
食完日日都要出出火先訓到覺
一係你體重得20kg
一係你有老人痴呆

食咁耐就做下research啦
呢啲都正路
Lutein唔好同降血壓或者薄血丸食就得

你食左呢兩樣幾耐?有冇覺得身體有咩分別?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞