27歲邊隻supplement最應該食

565 回覆
5 Like 143 Dislike
萬寧屈臣氏嗰啲舖頭買到既都係伏黎
有效成份超低,形態唔靚,又貴幾倍
Supplement 一定係iHerb
Thanks另外想問下咁多位ching 對益生菌有無推介?
關節問題有冇邊隻介紹
M&M'S
多謝巴打提醒 食左好耐pyridoxine
你suggest 嗰兩隻純P5P 都有10mg 同25mg, 會唔會太高?

pyridoxine唔明點解會中毒都可以亂咁賣通街cls
花膠,魚翅,海味,燕窩
算低喇
其他牌子去到50甚至100mg
所以真係要揀form
呢篇文話P5P(PLP)同pyridoxine比係無咁毒
zinc有冇推薦
iherb就咁跟排名買會唔會中伏
First order 20% off
但其實平時就咁上網搵iHerb discount code都有10-15%off
唔好跟排名,睇清楚自己想改善啲乜嘢,有乜嘢形態,有乜嘢副作用,要食幾多,始終都係日日食落肚嘅嘢,睇真啲冇壞

zinc 我會連埋cooper一齊食
因為兩隻喺身體係互相競爭吸收嘅礦物質

以下呢隻唔會太高(有啲去到50mg zinc唔適宜長期食)
15mg zinc + 1mg copper 可以先試吓

https://www.iherb.com/pal/referral/pdp/KUA4928?productId=278&rcode=KUA4928&utm_medium=appshare
我見最近好多kol 76折discount code
所以諗緊1st order可唔可以一齊用
如果唔可以
咪仲笨咗
而家又做緊全網8折
Iherb 呢兩年買左十幾隻supplement番黎
我主要幫訓覺同焦慮得
維他命b
甘胺酸鎂
褪黑激素
5htp
真係有用
有冇人食過lutein 可唔可以日日食?? 不過食完之後好似真係少左近視
地球上大多數人成世都冇乜機會食海魚
除非住近海
一樣27歲 如果每人起身都有啲腰痛

應該食邊隻supplement 補返啲鈣質好啲

全部都唔好食 食天然食物
針灸
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞