27歲邊隻supplement最應該食

385 回覆
4 Like 110 Dislike
diu我black friday全部買哂now / cali gold
咁如果你試到邊隻益生菌對皮膚好,都可以分享吓,我都有興趣想了解

我自己皮膚都麻麻哋,油性暗瘡底
我個人經驗,除咗日常潔面嗰啲,都係戒口最緊要,有時忍唔到口食多咗紅肉飲多幾杯咖啡第二朝都出粒粒

同埋幾廿歲人,最近先學識洗完面要用toner搽保濕,皮膚即刻水潤彈彈從來冇試過咁嘅狀態
正常呀,比著我以前無研究都會咁
食完就算喇嗰啲,又唔會即刻出事嘅
不過下次睇清楚再買,你身體會多謝你

詳盡解答
巴打去到要食藥應該好嚴重下
反而我就紅印多,未去到月球表面既,但毛孔大皮膚暗啞就真
有用緊odinary 隻box set
有晒潔面同保濕同serum三支嘢
佢個serum係有水楊酸的
諗住用完繼續再買埋佢有niacinamide既再試下
對改變頭髮指甲皮膚
有咩牌子推介
食呢種會唔會增加DHT導致脫髮
想生髮同防脫髮
有無咩推介
藍苺素 都幾好
好啊,會買黎試下
我以為cerave 剩係for濕疹肌添
Nmn
Citrulline唔會增加DHT的,因為佢唔係透過DHT黎改善硬度

佢係由Nitric Oxide去改善血液循環,從而增加硬度
換言之佢對頭皮/髮囊嘅血液循環
理論上都有一定幫助

頭髮/指甲既話,比較generic既可以食魚油,因為都係幫助cell growth,上面我有推介

Specific 啲既話我都睇緊蝦青素Astaxanthin (ASX)
自己已經開始有白髮問題
ASX可以減慢身體製造DHT,從而改善脫髮
另外含有抗氧化物,都可以改善白髮問題

不過如果嚴重雄禿嘅話
可能睇醫生食DHT blocker最實際
請問ching 抗氧化 想臉色好紅紅潤啲 應該食咩 同埋推介邊款? 因為俾frd話臉色暗淡左好多 thx ching
魚肝油係咪跟返佢份量食就安全?
想改善暗瘡同皮膚問題唔接觸得太陽
見佢又有埋維d

亞麻油又點睇
要識揀,要睇成份花青素有幾多
唔該巴打
買左你推介魚油同B雜食
而家day2
Zinc同b雜有無建議邊隻牌子好
食開jamieson vitamin b complex 50,但佢無DETAIL B6 咩成份
有冇方法可以睇到架?
抗氧化可以試蝦青素ASX
食8-12mg

本身ASX都係令到三文魚呈紅色既成份黎
所以可以有助令面色紅潤

我都睇緊打算買黎試下,改善白髮
諗緊Now 10mg or Sports Research 12mg
可以一齊睇下

Now:
https://www.iherb.com/pal/referral/pdp/KUA4928?productId=38292&rcode=KUA4928&utm_medium=appshare

Sports Research:
https://www.iherb.com/pal/referral/pdp/KUA4928?productId=92368&rcode=KUA4928&utm_medium=appshare
之前分享過

B雜:
https://lih.kg/BRwLepX

Zinc:
https://lih.kg/BRwLeAX
無講明形態而又比成50mg你
99%都係Pyridoxine 既B6
建議轉另一隻份量無咁多,靚form既B雜
食落肚,睇清楚好啲
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞