[IOS/AN] Kairosoft賽車物語2 育成賽車遊戲 (2) 愈來愈多人玩同研究!

1001 回覆
4 Like 0 Dislike

同你整得差唔多,跟手每次升級都要調D油倉去最高加乘到

老實講,差好遠
睇你佈局果幅圖就見到未掌握到點樣擺建築,只係將成堆建築圍住左江戶城,而我個佈局整完之後,除左整車都唔會掉建築位

下面係唔岩聽既說話,唔想睇就IGNORE佢啦
只係比你知你果D擺位可以點改善

1. 無善用開羅像
2. 無分建築擺位主次, EG: 3個動力室其實應該放係江戶城下,如果3個動力室250環境以上, 全部至少加100落車三圍, 你擺到佢山卡啦咁耐, 我架車同你架車最少再多你架車200三圍. 電視台唔重要但擺係江戶城下,博物館咁高研究資料產量但用樹圍住佢,餐廳ED無咩用放係開羅像下
3. 無將小擺設夾住D重要設施,好似鑽油器同油筒咁,你全部淨係堆哂係江戶城,BOOST極都有個譜, 我就係一個油筒放係江戶城再比單體擺設夾住, EG 左右兩棟樹,前面江戶城,然後右邊係出口, 上面我POST左我張佈局圖,唔明既睇我張佈局圖就得
4. 風洞設計室試驗場ED, 都係果句, 你24小時都整車? 唔係架嘛,將佢放遠D啦,用到咪掉返佢去加成位置,夾住佢24小時做咩
所以話我同你擺位差好遠,唔係差好多,而家明未
亦都希望我既建議幫到你,唔洗再將D油筒掉黎掉去

老實講,差好遠
睇你佈局果幅圖就見到未掌握到點樣擺建築,只係將成堆建築圍住左江戶城,而我個佈局整完之後,除左整車都唔會掉建築位

我唔係圖中果位呀

OHSHIT,無睇清楚,SORRY

柒左, 當比建議果位手足

老實講,差好遠

我唔係圖中果位呀

見你咁有心得,俾下意見有咩改善好
我無你果D大型建築好乘,已經盡擺

老實講,差好遠

我唔係圖中果位呀

有冇成幅圖睇, 有D位係可以執,但成幅圖既話就可以知你有D咩擺設可以郁得
建築佈局真係好重要
見到上面話拆極車都未夠研究點升lvl 9
我已經棄左拆車個方法,直接扔博物館同實驗室落建築加成位度,等幾個鐘可以有近800加成點

我一場限時用最少15萬油,打挑戰一場用3萬,但我唔會愁無油用,因為2個鐘已經整到最少60萬油比我,油庫160萬容量

當你地愁緊無油無研究點,其實可以諗下點佈局,縮短自己等待既時間

其實我不嬲唔會冇油,我成日去輸難波
但係今日連打左3個大賽,同時d鑽油任部一齊升級
平時會有十幾廿萬油

總之心得我就比左你地
你地跟唔跟一回事
玩得開心就得

但唔好我比完心得,你地又唔跟然後又話我整到架車幾勁,升得幾快,玩得幾癲攪到無mood要棄驚就得

我有mood呀

老實講,差好遠

我唔係圖中果位呀

有冇成幅圖睇, 有D位係可以執,但成幅圖既話就可以知你有D咩擺設可以郁得

無啦,圖入邊咁多喳屌
建築佈局真係好重要
見到上面話拆極車都未夠研究點升lvl 9
我已經棄左拆車個方法,直接扔博物館同實驗室落建築加成位度,等幾個鐘可以有近800加成點

我一場限時用最少15萬油,打挑戰一場用3萬,但我唔會愁無油用,因為2個鐘已經整到最少60萬油比我,油庫160萬容量

當你地愁緊無油無研究點,其實可以諗下點佈局,縮短自己等待既時間

其實我不嬲唔會冇油,我成日去輸難波
但係今日連打左3個大賽,同時d鑽油任部一齊升級
平時會有十幾廿萬油

總之心得我就比左你地
你地跟唔跟一回事
玩得開心就得

但唔好我比完心得,你地又唔跟然後又話我整到架車幾勁,升得幾快,玩得幾癲攪到無mood要棄驚就得

我有mood呀

之前有2個巴打話見到我玩得咁癲,想棄驚
所以我將我玩得癲既心得比哂出黎,幫大家都可以玩得癲咋

老實講,差好遠

我唔係圖中果位呀

無啦,圖入邊咁多喳屌

最下面d鑽油台,卡啦卡啦咁排,唔好一字排開
假設x係擺設,o係鑽油台
XXOXOX
XOXOXX

販賣機餐廳製車工廠唔洗圍啦,唔愁無錢用,priority放到最尾

同埋去到lvl 100 e個時間,鑽油台重要過油筒,難升lvl, 但用油高,所以我將d鑽油台擺哂係第二重要既tier,如果驚油庫容量少可以second tier係一半油筒,一半鑽油台咁分配

個長形水池拎黎boost江戶城下d建築會好d,環境28,江戶城下2個建築食正每個加4x

電視台唔洗圍,無咩用,或者拎最廢果d樹林圍,棵樹櫻花果d用黎升爆second 或者third tier (d環形體驗裝置,n2o筒,雞糧倉果類)既建築

老實講,差好遠

我唔係圖中果位呀

無啦,圖入邊咁多喳屌

XXOXOX
XOXOXX

販賣機餐廳製車工廠唔洗圍啦,唔愁無錢用,priority放到最尾

同埋去到lvl 100 e個時間,鑽油台重要過油筒,難升lvl, 但用油高,所以我將d鑽油台擺哂係第二重要既tier,如果驚油庫容量少可以second tier係一半油筒,一半鑽油台咁分配

個長形水池拎黎boost江戶城下d建築會好d,環境28,江戶城下2個建築食正每個加4x

電視台唔洗圍,無咩用,或者拎最廢果d樹林圍,棵樹櫻花果d用黎升爆second 或者third tier (d環形體驗裝置,n2o筒,雞糧倉果類)既建築

其實環形預賽果D有無用,你咁勁排位賽會唔會都係包尾

我唔係圖中果位呀

無啦,圖入邊咁多喳屌

XXOXOX
XOXOXX

有,大陸仔試過有boost同無boost環形裝置既分別,排位高d同跑得快d, 全部排頭,得終極大師排尾,但跑完贏9條街

無啦,圖入邊咁多喳屌

XXOXOX
XOXOXX

有,大陸仔試過有boost同無boost環形裝置既分別,排位高d同跑得快d

全部排頭,得終極大師排尾,但跑完贏9條街

無啦,圖入邊咁多喳屌

XXOXOX
XOXOXX

有,大陸仔試過有boost同無boost環形裝置既分別,排位高d同跑得快d

全部排頭,得終極大師排尾,但跑完贏9條街

我而家玩咁耐都未試過排到頭,但明明一開波就彈出去

老實講,差好遠

我唔係圖中果位呀

無啦,圖入邊咁多喳屌

XXOXOX
XOXOXX

陣間再研究下

頭先係咁二又執左少少
儲存個啲即係只放一個係城度
其他就搵一堆樹圍佢?

頭先係咁二又執左少少
儲存個啲即係只放一個係城度
其他就搵一堆樹圍佢?

都係果句,你係咪24小時都整緊車?
唔係就將佢放到山卡啦咁遠,讓返d位比d重要既建設啦,唔明你地係都要擺係江戶城下做乜,曬9哂d位
我準備整車
我準備整車

整車既話試驗場同設計室放係中間個卡位度,將個設計室擺係右側做乜
我準備整車

整車既話試驗場同設計室放係中間個卡位度,將個設計室擺係右側做乜

上面講過中間個位放咩,又係無追post
我準備整車

鳩擺𠴱個係我蒞嫁樓主
你認錯曬
我係圍住城鳩放
我準備整車

鳩擺𠴱個係我蒞嫁樓主
你認錯曬
我係圍住城鳩放

你地2個都係,睇到我眼火爆
其實我post 1有教過點擺位,特登打左一大篇教
但最後出黎你地班友都係9擺,然後話整車唔夠勁唔夠油唔夠研究資料,
所以你見我回文全部都寸寸地,因為當初分享果d心得原來無人睇
原來就爆post

整新post先
我準備整車

鳩擺𠴱個係我蒞嫁樓主
你認錯曬
我係圍住城鳩放

你地2個都係,睇到我眼火爆
其實我post 1有教過點擺位,特登打左一大篇教
但最後出黎你地班友都係9擺,然後話整車唔夠勁唔夠油唔夠研究資料,
所以你見我回文全部都寸寸地,因為當初分享果d心得原來無人睇

我冇嫌廢
我係本住一個心態:
廢有廢玩、勁有勁玩,我廢廢地過倒關咪算
唔好勞氣
我問親d問題都係用咩車手、用咩技、資料問題
我唔會嫌廢
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞