【護膚品選購攻略】你宜家用緊嘅產品係咪真係啱用?(10)

454 回覆
10 Like 1 Dislike
另外想問有無gel mask/凍膜推介
本身用開寶藝,但香港好似無乜地方有買了
paper mask對於我暗瘡肌黎講好似太潤
唔係好搵到有冇啱脂漏性皮炎嘅護膚品或者facial?
竟然係咁?!
咁其他大牌子化妝品點算?
好似乾到起皮屑
你有冇飲水?
同埋你洗完面起碼要搽保濕
試下curel隻cream
即係超大牌子都有animal test?
有飲水, 都飲得幾多下

Curel 隻cream 係Curel Aging Care Moisture Cream?
爽膚,精華個D其實係咪可以用埋, Dermalogica有D貴,睇緊以外既牌子.

就係Curel intensive moisture cream
有入中國既都一定有
又學到野
隻nivea eye cream極速賣晒
又到夏天
大家有咩啱油性皮膚既保濕日日用介紹?
唔知
Which one?
Nivea Q10 Plus Anti-Wrinkle Eye Cream
眼部抗皺修護霜?
係咪講緊消委會報告
想問吓玉絲你個【鎖水篇】阻止水分流失
https://lih.kg/AycDddX 係點挑選出嚟?
本身用緊神仙水+skinpower (早) 極潤Premium +neu銀罐 (晚)
Skinpower有啲貴會唔會有差唔多攻效喺你個list? 或者有咩好介紹?
Thankyou
護膚品呢啲嘢真係好人夾人 我用完呢支反而敏感,好彩平平哋唔肉赤!
不過睇完一定唔會買olay 囉
想問我中性偏油肌 有暗倉(下爬多) 夏天用邊款保濕好?
minon Medicated Acne Care Milk
minon Moist Charge Milk 100g

bio-essence Bio-Water Vitamin B5 Gel-Cream

CUREL 深層高效保濕面霜
小弟近排爆瘡,想試下早C 晚A 去改善膚質同淡化暗瘡印, 目前買咗:
1. AHC Dewy Radiance Emulsion
2. AHC Dewy Radiance Toner
3. Differin 0.1%
4. Ellia gel Adapalene 0.1%(見藥房話冇Differin, 跟住買咗依枝,後尾去其他地區先買到枝Differin)
5. Mad Hippie Vitamin C serum
6. Azelaic Acid 20% cream (杜花鵑酸)
7. Avene SPF 30 PA+++

想問下流程喺唔喺咁??:
早: 清水洗面 > Toner擦面 > VC > Azelaic Acid 20% cream > 防曬

夜: Gatsby 洗面 > Toner 擦面 > Gifferin 0.1 > Azelaic Acid 20% cream

定係有其他組合??
differin 同 Azalaic acid 一齊用會唔會刺激得滯?
如果你完全未用過vit A, differin 頭兩星期試一晚停兩晚,之後再慢慢加

建立左Vit A 既耐受性之後先加Azelaic acid
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞