【護膚品選購攻略】你宜家用緊嘅產品係咪真係啱用?(10)

452 回覆
10 Like 1 Dislike
試下LCN,有專業去手腳死皮嘅product
用緊hand mask同埋peeling cream,keep到對手係滑嘅,hand cream個人會揀D唔太笠嘅,多D補搽好過搽D勁笠唔吸收嘅
你呢個問題範圍太廣泛

尊夫人既斑係邊種?曬斑/荷爾蒙斑/肝斑?
平時護膚流程?有冇做開醫美?
有冇防曬?用邊隻防曬?用量足夠?
工作環境係室內定室外?室內係曬唔曬到太陽?

淡斑唔係買一支product 叫佢搽就會好,有極多其他因素配合

你唔識就不如送其他野或者直接俾錢算

搞咩近排咁多男人要買護膚品俾老婆,買到冇野好買喇咩
好,感謝您耐心回應!
買左黎試真係幾好
完全無感
請問補防曬係咪最好都係用防曬粉
想知acta cream同oxy5
邊支對一啲腫起冇膿頭既暗瘡有效啲
邊度有得買?hktvmall 冇貨
logon
就黎去日本 有無咩日本先有既護膚品值得買
muji sunscreen milk SPF30 PA++
香港冇呢支
難得既純物理身體防曬

仲有肌研的眼霜,眼底乾好啱用
muji防曬我都試過 真係幾唔錯 好清爽
仲有冇邊到有得買arouge treatment gel
松xx好似冇再賣
呢隻超好用,會拎嚟搽埋面
油肌唔焗又清爽
係..試完覺得佢真係幾好..
好過好睇youtuber 吹奏話唔焗既款多多聲
但依隻反而好少youtuber 講

我宜家用緊呢隻 都好乾爽無感
黎緊夏天 揀隻好用既防曬都幾重要
想改善暗瘡問題,嘴邊同臉頰一直都有紅印唔散

油性肌
朝早
清水洗面—> cetaphil brightness refresh toner—> cerave vitamin c —> cetaphil oil absorbing moisturizer
夜晚
Cerave renewing SA cleanser—> cetaphil brightness refresh toner—> differin—> neutrogena 銀管

都用咗幾個月,但暗瘡無明顯嘅改善
最近買咗PanOxyl acne washing 同factiv 嘅 nia10 試吓會唔會好啲
請問大家咁樣有冇咩可以改善
你係有暗瘡唔散,定係紅印唔散?
前者要消炎殺菌,後者要去印美白

同埋你話自己油肌咁起身時塊面有冇好油?
如果有,清水洗面未必夠

有冇定期去角質?

你買NIA10係為左咩?
仲有唔記得問你有冇搽防曬
琴日用左嘉丹妮爾防曬sample (藍色嗰款)
好撚正!唔油!唔泛白!唔乸眼!唔乾!

好用過Avene耐左會乸眼同搽上面有啲拮(可能我搽開Differin)
不過有精油成份,陣味有啲似老人除我好憎薰衣草味

喺萬寧試過Nivea支支質地都好好
可惜全部有酒精仲要排第二位

上面muji SPF30聽講已停產
嘴邊就通常會生暗瘡,面嗰啲紅印就之前都有,但最近又嚴重咗。咁請問搽維他命c有冇用?

通常一個禮拜有用去角質嗰啲洗面

我見NIA10 主要有消炎同紅腫,諗住可以祛下紅印

我朝早搽嗰支cream有 SPF30
夜晚會局部用a酸,想試下TO藍銅,如果朝早搽藍銅夜晚搽a酸會唔會太多?
另外仲想問下,上年8月食完a酸
呢排出返油,好似仲多過未食之前
未食之前應該係混乾肌,宜家好似變咗混油肌咁樣
用緊Farmacy honey droop lightweight moisturizer
用完想轉一隻,想問下有冇無油面霜推薦
咀邊暗瘡如果keep 住生,留意下食完飯抹咀係咪抹得唔乾淨同埋搽暗瘡膏

個人經驗vit c 美白效果麻麻,我用係為左抗氧化抗光害,用完覺得冇咩效可以轉第二隻,試下壬二酸

NIA10未試過可以試下既
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞