(醫療事故) 大便出血二度求醫 醫生稱痔瘡所致 不知患癌終病逝 醫委會:「非專業失當!」

574 回覆
215 Like 32 Dislike
個阿伯係因為咩事死先
如果係早期直腸癌都唔會幾個月突然死左
咁你呢?
死都唔答你因乜事去

人地個B要觀察有冇同你講?
醫生反對加學位
啲人成日搵東張西望搞大件事
一睇根本就係片面之詞
醫院直情你都唔想你呢啲無理投訴

人哋已經proceed咗個程序
去幫你處理
你自己唔高興人哋冇得即刻幫你搞
大佬公立醫院想點呀
同埋80歲你想點呀
咁咪即係慘過死囉屌....
我嗰時睇咗家庭醫生,醫生好唔緊張咁話我胃出血跟住開咗藥比我食
我食咗一兩日之後到而家都冇事
你真係弱智㗎喎,撈埋韓國嚟講。

反而係上一次董政府財赤減過醫學院學位
跟住缺口擴大一直都加唔返

邊忽係醫生反對
根據HA覆東張,阿伯最後係直腸癌4期兼擴散咗去肝
其實兩樣都可以好嚴重,一樣係遠距離出紅,一樣係近距離出紅,唔應該用顏色去分嚴重性,應該用個出紅量去分
冇白車就唔洗開工?一個醫生都冇?咁點解仲打開門接診?你有冇用腦?香港公立醫院急症室由幾時開始變左非24但又有通宵班有糧出但唔洗做野?
我咩原因去事實上同有人返工出糧冇人做野冇關係...你以為將個焦點轉去我有冇濫用醫療嘅方向上就可以無視返工唔做野嘅事實?

仲有...我唔知係咪已經冇人記得曾經有單重白車傷送到入院先話叫佢去第二間嘅事...呢個冇人記得就算...
但你想講咩有重症先開工又係咩玩法黎?
點解你講到咁合理咁但又唔係間間公立醫院都係咁?
都係果句...所以我明白點解醫療人手咁不足...
原來斷症要寫包單,實要驗到㗎?

佢仲肯大包圍你應該多謝佢
根本唔常見
係搵唔到問題佢先大包圍俾你
咁叻搵Google去驗血囉
點你老母咩

嘈嘈嘈,咁你有幾急呀一直答唔到

人地八點開工,你中午先有,即係話根本唔覺有幾急,一直插人擺你前面囉柒頭。
急症室講明無First come first serve㗎。

要開門就有得睇,咁去睇街症丫嘛
要好服務直接私家專科啦。
個起因係醫管局私有化,最頂層當一盤生意咁做,點會唔出事?你知唔知未私有化之前香港醫療係頂尖級
咁仲核心問題係

咁耐之前嘅香港人口老化無咁嚴重。
你橫掂都死
拍爛檔依家死埋佢唔好晒米飯
點解新聞報導會唔講既?
痴線 咁都唔失德
即係醫生直頭係有同家人商量過檢查方案喎,唔係一下cut 線就算
點解報導無提過?
我早過佢去到...完全冇人理佢...佢問埋護士站個護士都係同佢講:等下啦好快叫妳...有醫生係度嫁

同埋你個問題點解唔答我就講左原因...你點諗係你嘅事...我點會咁ON9話你知咩原因去比你有機會起底
北美醫療咁撚垃圾都有柒頭吹捧
啱呀啱呀...你真係講得好有道理
有特別病痛咪又死返落黎醫
最好笑係

連啲濫用急症室,有小事都當門診用嘅廢老 訓醒先去急症室
人地都早過你有得睇,咁即係話急症室排到你個case係無關痛癢囉

咁多廢話都唔敢講自己係乜事。
係咪仲諗緊點作一個出嚟駁?
邊撚個吹捧美國?
引用下?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞