[Sony/罪大滔天]相機集中討論區 (127) 2450 f2.8G 2月21發佈?

1001 回覆
6 Like 2 Dislike
影相好講運
無錯 影小朋友要機動性先掂 因為好Q多嘢係身
已經揸埋車出入
所以諗緊不如2450F2.8支鏡咁
但唔知室內夠唔夠影
如果考慮低光問題,變焦F2.8已經算係大光圈,要再大就定焦
但定焦靈活性相對低,影有移速加成既小朋友就難搞
所以最終都係盡推iso
啱呀,好多時有目標去影嘢都影唔到
啱啱去完京阪都係落足咁多日雨
加埋同女去其實冇咁多時間換鏡同諗點影
大路牌子收藏家/惠通 前者台灣野 後者大陸野 我用緊惠通50L 擺左3支主力鏡(包括70-200GM2) 2機同埋幾支舊鏡 擺埋filter後基本上冇晒位 建議買大少少 將來有新鏡身痕唔怕冇位
用緊hakuba 40L
a7rv 1635gm2 50.4 70200gm2
再加xt30+kit鏡
先用咗上層
我用過 轉左vitrox 16 廣角手動好難睇對焦
On9架
唔洗自己有小朋友 幫我表姐個女影已經好過癮
去sony store 問下有冇得借黎試
有無300 2.8用家?
想入手代替200-600
痴線
24-70 >>>>>>70-200/14-24
2470啱影小朋友好多喎,當年我就專登買黎影B
宜家大咗要用70200
唔一定,打雀如果想平係200-600
比多少少錢70-200 f/4 Marco 仲實際,因為真係夠輕
打雀最少300mm
呢個好似幾靚,之前仲係log on買咗個類似嘅。
幾好其實,當年nex6 一齊買,用到依家
有冇巴打試過相機連電腦出check the connected device
原裝線 之前日版開英文搞過usb driver fix返 但今次無啦啦又唔得
試咗device manager uninstall device冇用
MSC先有問題 第二部電腦冇事睇嚟要洗機再試
2470gm2 都好重手喎
唔考慮下peak design cube?
我諗住買cube再放落平時出街個斜背袋到
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞