[Sony/罪大滔天]相機集中討論區 (127) 2450 f2.8G 2月21發佈?

1001 回覆
6 Like 2 Dislike
前排先放左支T2875ii
而家手持2470gm2+2070G+T28200都想入依支

入完可以放埋24g+50g今次真係旅行一支攪能掂
2070f4好定係2450f2.8好

新post 見到GM狗同大陸狗 reganlam ,攝台四賤畜,肛交三賤畜,四乞衣等,衹需要block晒,或直接屌佢哋老母就OK
[url]「五毛出沒注意」著名引戰分化狗會員reganlam 係一件用殘體字+蝗語嘅大陸仔嚟
https://lih.kg/3063463
- 分享自 LIHKG 討論區[/url]

各位罪大post嘅巴打注意!SONY POST 有五毛出沒
變焦鏡光圈唔係差太多級嘅話
我認為焦距先決,最多推多一級ISO啫
而焦距上,廣角少咗就真係少咗,唔係退後幾步就100%解決到
呢種設計即係呢支鏡嘅24mm成像應該會比50mm更好,如果你比較着緊廣角畫質反而係好事
影到勁靚 情sir啲片幾正
因為呢種設計係廣角嘅成像會比Tele 嗰段更好,超廣角鏡嘅賣點就係廣角方面,所以我認為係合理嘅
諗緊如果入室內又想補多支定焦大光圈
24-50F2.8 再補多支50.4好似好怪
而家啲機嘅ISO比以前進步好多,而且又有A.I降噪,變焦鏡F4同F2.8差得嗰一級嘅分別又唔會太大,如果追求散景虛化,咁真係補多支定焦鏡好過,唔一定要揀50.4嘅,有55 1.8同85 1.8呢啲又平又抵用,成像唔錯嘅選擇
配枝70180 G2
唔影到咁靚點水鳩你買
輕便得嚟又zoom大光圈
定位似便携街拍神器
2070G畫質24同35都等於gm2, 24mm果陣更加係好過GM2, G鏡只係輸在光圈同tele端
model先決
2070F4 同 2450F2.8
都真係勁輕
4百幾g就出到去
果日係豐澤用A7c2上支2470gm2勁重手
但2070F4就爽好多
2450睇佢個MTF圖就唔差既,
如果佢係20-50 F2.8既話, 就完全屌打2470GM2
近排入左支20 1.8G 用緊A74
係咪光唔夠嘅情況低下,點推iso 都數唔到毛?定20 .8用唔盡A74 個像數?
暫時立左立chris條片
廣角係鬆過tele少少,但質素算中上個堆
https://youtu.be/P-1jxbaE00M?si=Oc5i74p_Tyu4vHDw
咁搞笑, 睇MTF係廣角好過tele
睇埋sp條片兩邊又差得唔遠
呢個價呢個質素呢個size重量都幾佛心
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞