[Sony/罪大滔天]相機集中討論區 (127) 2450 f2.8G 2月21發佈?

1001 回覆
6 Like 2 Dislike
我反而唔識用70200,平時長插35
影狗好多時掌握唔到幾多嘢入鏡,一係就crop,一係唔小心變大頭特寫
用左CR 40G用唔返rx1了
諗住出85GMii嗰陣拎去trade in
我反而唔識用70200,平時長插35
影狗好多時掌握唔到幾多嘢入鏡,一係就crop,一係唔小心變大頭特寫

睇完你講第2句, 其實你第一句係咪倒轉左講
因為句平時長插35係後加

仲係摸索緊
有少少明你講咩
我垃圾嚟,不過感覺你將35用70200同一種表達方法,但係壓縮感唔同,令到你35啲相出嚟睇落有種壓力
自己都唔知自己講咩
總之有種違和感,個構圖唔似35出嚟
似24 20多啲
每秒15 fps, 我部A9III = 垃圾
影雀最少30 FPS
A74+70200

lm
好多人Block佢,3918太支
用超廣因為好容易畫面塞太多野
低位影埋個地做景係超廣入門做法
35咁做都冇話錯
只係應該多嘗試下其他角度影
想問下大家A7C2 個IN 同FL 點SET?
我知點開
但想知你地有冇話個profile 改左啲咩靚啲姐
你上富士xweekly 睇下人地點set,係參考得過的。當然唔係話佢simulate 到pro400h, 你起Sony 跟就係pro400h.

鏡頭就咁放出廳易唔易發霉
屋企會發霉既位都係得廁所廚房 唔用防潮箱係咪都OK
Sony 其實長期有 trade in, 你就咁帶埋上去買嘢佢會報價比你。
點解要博
三日+濕度70%以上就有條件發
https://www.zeiss.com/consumer-products/int/service/content/fungus-on-lenses.html

窮極都買隻膠箱同幾包防潮珠
有一年我忙到冇時間理相機野,點知個防潮箱壞左
結果忙完去拎相機玩果陣發現有支鏡發左霉
所以我想買隻 smart sensor放箱,如果個濕度高左,我會有 notification
呢個諗法幾好,你用緊邊隻
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞