[Sony/罪大滔天]相機集中討論區 (127) 2450 f2.8G 2月21發佈?

1001 回覆
6 Like 2 Dislike
咁老實,呢一刻買嘅話邊有人會用官方價買
有sigma 2870 2.8 應否放咗佢換2450 G

本身有50.4gm 支sigma都就黎封塵
數毛其實仲要靠足夠光源

唔係單單係推iso 收光圈
廣角伸出嘅呢種設計,理論上廣角成像係會比Tele 段更好
1635ZA
1635GM
1635GMII
以上3支都係咁設計,廣角成像的確係比Tele好

可能測試嘅呢支比較特別啩,你知罪大啲QC有時好飄忽
個定價真係幾佛心,甚至有啲跌眼鏡,呢支同A7C系列真係絕配
唔知呢支2450,會唔會係一條新產品線既開始希望罪大繼續出重量先決既鏡頭,等我地多d選擇
我覺得係同2070同一條line比用家自己取捨焦距/光圈
夜晚街拍iso上到幾千,用lr aidenoise執完係咪都唔太肉酸
當然啦,我想表達嘅意思係如果新鏡個官方定價同舊鏡街價做比較唔公平姐
我都覺得似係
SIZE同重量都係咁上下
呢一刻比就肯定唔公平㗎啦
始終係新鏡,街價未有咁快跌
等多半年個街價就會靚返
似係配合A7C 系列所出嘅新line
A7C系列銷量好勁,經常排頭幾位
證明輕便FF係有市場
出新line配合A7C系列吸引人嚟再擴充版圖
同你組合一樣,冇諗過放sigma
一來50-70段有用
二來旅行可以用
雖然我冇乜點專登學影相,但我旅行影之前都係望到啱心水先㩒快門,因為我本身好憎係幾張揀一張相既過程因為我張張都覺得差唔多好難揀
有時真係想影嗰陣,望落viewfinder 突然間覺得唔靚就收手
慳返支kit鏡舊錢上2450 2.8好過
都可能係 好 訂24-50F2.8
但有無話你地會邊到訂鏡咁

留返香港先慢慢構啦旅行最緊要係享受
新鏡建議官價訂,可以賺分用嚟換電
新鏡建議官訂,可以賺分用嚟換電
但其實揀相都係考眼光嘅一個過程
唔多唔少都幫到自己進步影好啲
依個size 配A7系都好正

之前啲2870 2875 2.8 真係太大支
係喎 同埋啲分好似每年3月會reset?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞