True Wireless真無線耳機討論 (75)

1001 回覆
2 Like 6 Dislike
日本買通常幾錢?
我見到應該35000YEN
O 同香港差唔多價錢
2000蚊budget想問下師兄們有咩推介
上次嘅係xm3但電有啲少
多謝上面2位巴打
岩岩收咗bose qc2
bose 啲anc 真勁到痴線 而且又戴得好舒服 藍芽連線又快
雖然codec 得aac 我反而覺得啲聲又幾好聽
對我嚟講 ANC係最重要 bose就岩哂我
Sennheiser Momentum True Wireless 4 vs AZ80 點簡
感覺上MTW4比較Future Proof
https://youtu.be/_VlON7Nz9xY?si=AJP18NhWu4_kMe_-

香港啲影音鋪岩岩試左機,係咪打手就自行判斷
76零可信性
香港開箱片得佢出,不過唔好心急買,等多兩個月,啲人試哂啦,自己落去鋪頭試埋先買

Agger 唔急用等下無壞
本身用左幾年te-bd21f, 但左邊無啦啦冇聲應該打柴, 想問下有冇邊隻係類似聲?

雜食乜都聽,但jpop 女聲同動漫歌居多; ANC唔係必需,筆直2000鬆啲,最好2000內

琴日試左幾隻,ze8000 mk2, ath twx7, az80, mtw3
暫時最滿意係twx7, 但聽落去都係冇bd21f咁啱feel
ze8000 mk2 bass太勁,az80同mtw3唔啱我口味
上網見啲人都係講
Noble prestige 比hifiman svanar wireless好

但hifiman有ldac 唔係應該比prestige aptx adaptive更好咩?
或者試埋Nuarl Next1/mini 3?
可惜aviot新代理唔入旗艦款 唔係都想試下aviot
Thx 巴打,搵日去試下先
Aviot 真係唔錯,但以前QC好似出名唔係好好,唔知而家點

我隻bd21f買完幾日都壞過一次,代理直接換對新ge俾我,但唔同色(我本身黑色,佢淨係得銀色)
ios一定係airpods最好
其實唔知點解好多人隻mtw3 壞
我個隻冇壞過 仲聽得幾滿意
落左舖頭試mtw4
結論係可以keep返az80
問題係太易壞都無用
佢今代好似換咗電池技術
唔知會唔會好啲
Sony xm4開始一邊成日冇電 係咪有地方收返可以換xm5?
Az80平均嚟計真係最好嗰隻
通常壞先會出來講,冇壞唔會po
我手上有az80 , px2 s2 同佢 但我最鐘意都係海深既聲
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞