True Wireless真無線耳機討論 (75)

1001 回覆
2 Like 6 Dislike
想請教下個個mtw3單邊係唔係壞左?
我個mtw3 琴晚仲聽緊 但今日單邊無啦啦無左聲
我都係.前幾日左邊囉起紅燈唔識著.差唔到電
果斷放棄
屌,咁我對第四代有保留
所以要買都等多幾個月先
是但去1間賣行貨都一樣 ?
Price到見邊間平,就去邊間都無問題 ?
我都係咁⋯⋯
用左幾日bose qc ultra earbuds,覺得都算滿意,無reddit同amazon講得咁大獲
電流聲係有,不過要好靜嘅地方兼唔播歌先聽到,一出街有背景聲就唔會聽到
藍牙穩定過xm5,人多起碼唔會一二一二追悼會咁
降噪低頻好過airpods pro2,人聲就稍差,總體我比個打和,一定好過xm5,同埋風噪幾乎無咁濟
係有時放入盒都未中斷連線
同埋2024年都無無線充電
之前用左幾個星期
無無線叉,multipoint 同最緊要係耳仔痕
仲會戴戴下好似有氣壓咁樣
之後好快就會單邊壞
唔知係我自己換左耳膠定係點
sennheiser mtw3第一次壞攞去整等兩個星期搞掂
而家第二次壞整要等兩個月
遲啲再壞分分鐘要等半年

奉勸諗住買佢第4代要停一停諗一諗
之前佢出第三代嗰陣時我都等咗兩三個月諗住冇咩大QC問題就去馬
點知而家屍橫遍野個個有呢隻耳機都去曬觀塘打卡

一款藍牙耳機系列123代都有QC問題
除非你係sennheiser死忠否則我真係唔建議任何人再買佢藍牙耳機
multipoint唔係有咩?不過要手動入app禁
耳仔痕就無計,我都試過用其他耳機敏感
你意思係入app 揀用邊個?
無試過AZ80
個人見解 DG2>mystique>=AZ80
mystique 三隻入面低頻最勁
AZ80 dg2 人聲向
dg2同az80比可能音牆再闊啲
利申:有dg2 自己鐘意聽人聲向
點解我百老匯,用三叔機試
音量開到盡(150) ,都係好細聲
咁我無出現紅燈
係橙燈閃幾下
好奇呢度有冇人用緊Nuarl Next1?
有冇Bluetooth earbuds 係人聲,high pitch,acoustic 比較靚啲?

用緊Sony WF-1000XM3,覺得啲bass 太重…

另外有冇同類speaker 介紹?

人大左,聽歌口味都開始唔同左
我用iphone試機,不過老老實實我都要開到近乎最大聲先聽唔到出面啲聲 所以我心態上都唔多想買
關唔關未開聲事?
但正常未煲都唔應該開盡都咁細聲
之後百記哥哥sale 返b&w pi7 s2都幾正
呢方面可能有機會,不過見佢個耳機都俾人試左兩個星期,算唔算都叫煲過下 算啦,個體驗麻麻地,想試吓AZ80
個觀塘office係大家打工仔既office hour
個位又濕鳩,我1月去整而家都未拎得返
真係傻鳩先去買
btw印象好似可以寄過去整?
認真,你諗吓以前Sennheiser對IE 80出咗幾耐都未有後繼機
再用返依家佢一年出一代就知佢對個產品幾冇信心
試下Nuarl同final?
一樣,都係單邊左耳充唔到
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞