True Wireless真無線耳機討論 (75)

1001 回覆
2 Like 6 Dislike
兩隻都擁有過
xm5用左一星期唔夠賣左
純電子垃圾
有冇Ching 戴ze3000會戴到耳仔痛 佢果d三尖八角位戴得耐搞到隻耳仔痛痛地
定係我用錯方式戴

另外新手想問下耳塞應該戴都幾入先岩 定都係睇自己舒唔舒服
耳甲腔痛
有無人會幫sony xm5平反? 我見劣評都幾多
對xm4仲未壞但想換
隔音+舒服同時發生咪等於啱
推 返返下工無電真係好辛苦
求一款價錢質素普通既大電量款
linkbuds s 穩定過xm5先
以我所知普遍tws都係得大約8個鐘電量左右
根據官網既講法得soundcore liberty 4 nc係行到10個鐘
Mtw3 好似開始 走電
唔知本體定叉電盒

DMA,英京,Let's go audio
老婆拎左我隻Airpods pro 2 (又可以試新野)
平時係公司拎黎開會多
搭車聽下歌仔

有無咩介紹
本身用緊Bose QuietComfort Earbuds ultra
跌左耳機 買過耳機盒定換好
JBL tour pro2同b&o ex都有留意
剩係考慮聽歌, 唔計功能性
呢個post通常會推介

1500-2000價位: AZ60M2 (建議加多少少上80)
2000-2500價位: AZ80
2500-3000價位: MTW4
3000以上: DG2, NOBLE FOKUS果兩隻

以上建議買之前check下部手機行唔行到個codec先
例如三星機係冇aptx adaptive剩係得LDAC
Elite10
舒服通話好
你最著重咩先
你上面提個三隻嘅優勢唔太一樣
仲有得閒跑步
係唔係都係Airpods pro 2實用性大D
而家就係用緊三星得LDAC 要睇新耳機睇嚟都要等去日本先走去買noble 最新嗰隻
最著重音質跟住降躁有冇推薦
最著重音質預算又2k左右 係咪az80都係不二之選了
Ze8000 mkii
Denon PerL pro
重聲嘅試多幾隻先
Noble mystique(無anc)
Az80係偏六邊形咩都唔錯嘅選擇
想問用Bose QuietComfort Earbuds ultra 搭車會唔會有啲怪聲
我又無喎 不過最近斷藍芽多左就真
好詳盡 唔該哂
其實你長帶意思係連10-15分鐘都唔除得?通常TWS放入盒叉10-15分鐘又頂多一個鐘,食飯時又可以叉耐D
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞