True Wireless真無線耳機討論 (75)

1001 回覆
2 Like 6 Dislike
香港係咪未有falcon max
因為一般都係壞左先會講, 用得好地地唔會講

自己去試下最實際
前幾日發現隻xm4配對唔到
但係右邊仲有電量提示同㩒掣聲
應該係左邊死咗電
用緊iphone 諗緊好唔好買airpods pro 2 定有其他option
開放式耳機有冇人研究😂
金聲1890
pish
追左三個post 都係唔係好知買咩好用緊airpods pro 2
想靚聲啲 但係唔想sony
自己去試左未?
除咗az80仲有冇邊隻值得試 dg2有少少興趣但係有啲太貴 唔知值唔值
耳聽為實 同埋試唔洗錢只係用時間
好過買完你唔啱聽
唔趕+音質至上既話咪等下代新款fokus依家連noble都好似每隔一年出新一代咁濟
與其話值得試, 不如先試下邊隻岩自己
唔岩你的就算幾平都無用
有無巴絲知 唔見左az80個叉電盒可以去邊度配返 上網唔見有代用
問下原裝要幾錢
hkd940 仲話要訂 3個月先有貨

諗緊佢d低階款會唔會一樣充電接口
岩接口都未必放得入
好閪迷 唔知可以點做 好似買全新都無咁嬲 一係等到outdate先再買2手叉電
我有一對
出街要開70%音量先叫做稍為聽到歌
開放式70%大約等於我用入耳藍芽開40%左右
但只要去到d比較靜既環境
例如搭商場lift冇人講野, office之類70%音量就會漏音
大量企係一米距離外會聽得出你隻耳機有人唱緊歌
好認真聽既話甚至聽得出歌詞
所以一去到靜既環境就要人手轉番40-50%左右
但呢個音量只能夠作為"BGM"咁去聽, 唔可以當係好認真聽歌
so far我認為開放式係有佢既用處
有時坐車聽歌唔想塞住耳機同埋唔想"太專心太用力"咁聽既話 咁就可以用開放式
得罪講句sony完全唔靚聲
只係班打手未聽過其他牌子日日係度吹奏sony
所以我咪話唔要sony 因為我都唔覺得好聲 airpods悶 但係都好過sony
如果你唔介意貴少少既話可以試下dg2
算係AAC既天花板
真係咁好 好過az80?
Svanar Le開心使用中
不過唔會用佢個ANC同大陸牌子
不過tws 聲嚟講真係正到標精
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞