True Wireless真無線耳機討論 (75)

1001 回覆
2 Like 6 Dislike
係到做完功課試左mtw4 az80 dg2 主要聽女聲,dg2略勝,但唔係差超遠,但層次樂器真係差好遠,出好多

最後買左dg2用左一星期暫時無咩電量問題,有兩年保希望無咩野
有冇啲非入耳式既耳機推薦
因為油耳會成日跌出黎同會痴到好污糟
我無壞但係叉電唔知點解成日無啦啦叉唔到 搞到佢間唔中就會自動係個盒入面connect咗電話藍牙播歌播到無晒電
同埋我都嫌bass唔係太夠 但人聲真係好靚 換咗mystique都仲有少少掛住 又愛又恨
AZ80 vs Elite 10
有冇人知邊隻好
講電話Elite 10好似最好
但AZ80音質又好d
其實真係好似 清你咁講
兩者根本係唔同取向

jabra - 通話起家
technics - 音响底

無得直接比較
只能按你用途去揀
elite 10 係咪真係通話咁好, 最好試清楚先
當年jabra 一出tw, 個個都話通話handfree起家, 卒之個通話由elite sport到7 pro 都無咩好過
如果係咁都係AZ80算
係咪荃豐最平?
自己 check 左
手寫單有無保養先
手寫單個幾間?
差幾十蚊, 自己小心
手寫單係咪有機會間鋪頭行當水賣?
不過都搵唔到平既 price hk要二千頭
最concern 都係有無保養問題, 買得行我諗大家都係想要保
依家price 已經唔一定係最平格價
前面有人提過, 19xx頭有交易, 現金隨時仲平
有無啲聲底似az80嘅headphone 推介
睇親隻隻都落重bass
Shokz
感動既係開始多廠會跟多隻adapter俾你用
我唔見咗個充電盒
買新定轉會
係消耗品
一個因素係舊電因廠因qc 已異
另一個因素係因用家多唔多汗/耳屎/耳油而異
結論就係唔好耐佢襟

我自己結論就係AirPods 方便就夠,因自己需要同銀包量力而為啦
想試吓隻Cambridge Audio Melomania M100
尋日係ECT 試聽左Noble Prestige,可能我戴開Victor/JVC FW1000T都係比較大粒,反而Prestige仲舒服D。聲音方面全方位升級,低音明顯更加有力同有彈性,解析度再高D。同埋終於唔洗較大個音量先夠動態。
咁咪無保養
因為qc 衰𨶙過大陸牌子,出晒名
根本無需要,成隻嘢都係消耗品,粒電壞要成隻換,即係個產品生命周期只有一至兩年,幾靚聲都冇用
係咩?好彩未買過
用過一次。用兩日個濾網跌咗出嚟,屌佢原來係貼紙嚟,只係痴上去,成件事係cls
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞