True Wireless真無線耳機討論 (75)

1001 回覆
2 Like 6 Dislike
咁快買左
Gemini 2,有一代買二代有優惠
而嫁舊電壞壞地,有機會買新
諗住試下其他牌子
但唔知買咩好
有冇dg2 用家 分享下 eq setting
暫時用緊preset bass
想問下大家意見,我暫時睇中咗bose quietcomfort ultra,az80,同埋dg2,邊隻會好啲?

我本身第一著重既野係音質(上隻既係soundsport free wireless headphones,都幾中意Bose 啲音質,但戴耐咗就有啲唔舒服),其次係戴得舒服

價錢黎講頭兩隻差唔多,但dg2貴150usd到,想問佢值唔值嗰個價?如果唔值既話,Bose quietcomfort ultra 同az80又邊隻好啲,有冇ching可以講下?
怪唔得
各位用開無線耳機嘅ching有冇用便攜耳擴?見noble prestige有貨,有d心思思想衝
但屋企仲有隻靚有線,諗緊買prestige好定入隻便攜耳擴好
唔重,AZ80既ANC同Gemini比你當做無

利申一樣用緊Gemini 1,剛剛買左AZ80
連比ANC都唔夠Gemini 1
咁搵日試多Mystique,但而嫁先買,右好似太遲,都出左好一段時間
用defaul 已經好好聽
之前用dynamic 覺得低頻勁咗啲
default再較高400多少少
redxxt 有人較2 clicks up 80hz, 1 click up 125hz, 4 up 400hz, 3 1.25 kHz, 1 up 4 kHz, 1 down 8 khz
根本呢個年頭隻隻耳機既ANC都差唔多
分別只係在於設計上係想隔人聲定環境聲
次次有人講2023年尾/24年頭既旗艦級新款話ANC廢過XM4我都可以好肯定話你知你戴唔岩size
又或者係因為XM4你用耳綿物理上塞爆自己隻耳仔咁當然隔到音
睇番好多人當年吹奏xm4隔音都係話要用岩耳棉
其實粒耳機本身anc好普通
係佢粒耳棉做得好
想問用iphone定android? thanks
我用緊flat
個陣試完xm4同gemini上黎講話佢用耳棉有加成
即刻俾索狗屌係gemini打手
Elite10 multi point 靈活性大啲
除非你公司係用mac
換番粒膠就見真章啦
請問有無巴打用緊Bose QuietComfort Ultra? 有無咩評價
上網有mic test,可以上去聽下,
https://youtu.be/asf5hprIYjM?feature=shared
我個人覺得都可以接受嘅,
我覺得你可以聽吓隻色啱唔啱先,
因為功能啱,聲底唔啱都冇用
Mtw 4 同3 分別大唔大
IPHONE無腦用air pod pro 2
入耳個音質整得幾靚都係差距唔大,我要方便好過出街聽個響音質合格就得
要音質乖乖地番屋企聽大耳 音箱
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞