True Wireless真無線耳機討論 (75)

1001 回覆
2 Like 6 Dislike
作為有airpod pro2 同az80用家
其實幾滿意az 80音質,降躁好似airpod 好d
但係配戴感係az80贏
之後我有連埋ipad,所以試埋multipoint
az 80都幾smooth 係無親生仔咁好
所以for iphone 用家az80都ok
暫時未用過黎講電話
聲我自己就冇投訴
不過佢咁嘅價位, 先唔講續航力問題
佢電池同接觸不良的確有d趕客
個耳膠有冇伏
Spinfit 360 正貨嚟,點會伏
an機
用緊Bose QuietComfort ii
降噪係唔錯
但講電話真係好差

有無邊隻降噪好,講電話亦唔錯既可推介下?
同事試過
第一批xm4,過左原廠一年保之後去換番全新xm4
用左對Bose QuietComfort 2年幾
最近成日連唔到/連左冇聲
係咪差唔多要換過對
想問下降噪會唔會好過xm4?同埋藍牙穩唔穩定
我都係買果陣有加誠哥保險,唔知佢受唔受呢個原因換過隻比我
次次想拎去鋪頭果陣佢就好番
藍芽穩定
降噪如果搭地鐵的話, 其實都隔咗8 9成
我自己感受就覺得降噪會好過xm4
用落個ANC同音質都好滿意
係間唔中會出現連線問題
搞到有時啲好嘈嘅還境冇得聽歌
我都係成日連唔到線
一係就左邊連唔到 然後右邊連到但冇聲
只係用咗一年 咁快壞
唔知reset過個耳機會唔會好啲
已經打算放棄佢
睇緊gemini ii , pi7s2 , az80 三選一
DG用過第一代,粒電又係係快壞
我反而想試MTW4
早幾日一字排開試晒, MTW4 預設音量試過兩間鋪兩對唔同 demo 都係覺得太細聲, 手機要推到最大聲先啱啱夠聲. 調音味精少, 但人聲密度普通. AZ80 中高音出D, 人聲通透, 低音唔肥, 有 LDAC 人聲結像好D. 又試埋平一半既 TWX7, 人聲最厚又貼耳, 但低頻比較多. 另外, 試左 gemini ii 人聲偏後, 唔係咁啱自己口味. 原先想係日本買 AZ80, 但計過唔平過行貨好多, 都係買番行貨.

巴打喺日本見唔見到Falcon max
係秋葉原 e earphone 試過, 人聲無乜印像, 可能個人唔係咁鍾意個鵝蛋形設計 而家d日本電器鋪大部份 tws 都有得任試, 中下價果d直頭無鎖, 淨係鎖個差電箱, 去日本試半日都試唔晒.
但喺日本買會平好多
同埋壞左冇保咪碌柒
之前用dg1 又係續航力搞唔掂,粒耳機叉一次,2個半鐘玩完。
az80一岀就換咗,續航力完全無投訴。
的確聽得岀dg係好聲啲,但粒電真係搞唔掂。

Dg2岀本身有諗過換,但一睇官方數據,續航同dg1無分別,即係唔洗諗。
mtw4全球保
行水有乜分別?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞