True Wireless真無線耳機討論 (75)

1001 回覆
2 Like 6 Dislike
排名不分先後 近期最多人傾/熱門牌子如下:

Audio Technica ATH-TWX9

Bowers & Wilkins Pi7 S2

Devialet Gemini II

Final ZE8000
Final ZE3000/2000

Noble Mystique
Noble Prestige
Noble Falcon Max (香港未出)

Nuarl Next 1
Nuarl mini3

Sennheiser Momentum True Wireless 3

Sony WF-1000XM5
Sony LinkBuds S

Technics EAH-AZ80
Technics EAH-AZ60M2
Technics EAH-AZ60

想研究下唔同耳膠可以參考呢個blog:
https://www.audioreviews.org/guide-to-iem-silicone-eartips/
盲狙300usd 好似Noble Falcon Max 值啲
我睇平時睇開果個日本仔既評價話
1. 同其他開放式黎比呢隻太貴
2. 有底噪
3. 易斷線
結論係作為一隻開放式耳機呢個價位唔值
有無巴打做運動用AZ80, 大家覺得有無咩問題?
諗緊要AZ80 定係BOSE QC earbuds ultra
XM5 vs AZ80 vs Elite 10 應該點揀?
主要想音質 同戴落舒服 (因為都成日長時間戴)
但真係唔想咁多獲氣 想㩒用d
除非你係sony死忠
否則一定係揀az80
但呢個post好似好多人講az80要攞返去整咁?
我係中意聽人聲多 有冇咩推介
聽左聲先
講舒服Elite10最正架啦
唔入耳道唔會un 到
故障率高唔係問題
維修差先斃 有保=無保
有冇核電款推薦
返工要長帶 係屋企唔想戴大耳牛都想照用
airpod戴一陣就打柴
AZ60m2 周不時會有滋滋聲 係咪可以攞去整
想問Az80同pi7 s2 比較係點?
整之前要影相
大家有無鋪頭介紹
係咪都係去大鋪買穩陣?
五一,DMA?

(但我對Nuarl N6 Pro2係凶宅網買,見有折就扑鎚)
price hk 都係2280 wo
lm
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞