True Wireless真無線耳機討論 (75)

1001 回覆
2 Like 6 Dislike
重點 其實我想office 用
我未用過呢種open ear 好想知室內係咪好易比人知你聽緊嘢

想問聽出面d 聲係咪同無用耳機差唔多

我用mtw3 喺港鐵要開75%volume 先夠

用呢款會唔會嘈到人
唔會嘈到人..youtube都有1-2條片試左
我(iphone14pro max)開會用50%聲可以當背景聲聽(主要都係聽到人地講野)..
不過係地鐵用到100%有時唔係咁聽到首歌唱緊咩..

聽出面d聲=無用耳機..因為佢係掂住個耳骨,唔係塞住耳洞airpods果種..
我就係要間中聽人講野,用入耳就聽唔到人叫我..
跟住仲要bose(以前聽過都鐘意佢d聲多過sony)..
所以盲衝左

岩岩再比較下mtw2,
mtw2都係底音同分析力勁d
bose呢隻中高音好d
唔該巴打
我問漏咗通話質素
我mtw3 地鐵講電話, 對方都聽到
依家會唔會變自己聽唔到對方
想問吓大家買咗靚耳機之後,音源係邊度拎歌聽好?
地鐵呢啲環境應該唔啱用呢款
https://www.amazon.co.jp/-/en/Earpieces-Thermoplastic-Elastomer-Reinforced-Construction/dp/B0CW1F4JLJ/

Azla SednaEarfit XELASTEC II
Bore size: regular, with Waxguard
Stem length: regular
Feel: firm and grippy

Bass: 4.00
Midrange: 5.00
Treble: 4.00
Soundstage: 4.00
Vocal presence: 5.00

Compared to its predecessor, XELASTEC II offers a less sticky, dust-resistant surface. The flexible Waxguard improves the sound with smoother treble and reduced upper-midrange glare, all while preserving the core strengths of the original. For fans of the original XELASTEC who prefer a less sticky feel, XELASTEC II is the perfect choice.

Purchased from Amazon JP
https://www.audioreviews.org/guide-to-iem-silicone-eartips/#A

新人見日馬az70 好平,會唔會伏??
點解頭post 一係就推az60, 一係就az80???
建議你google下係幾時出

以為number 係低中高階既分別
唯有留意下幾時有特價
我唔知其他用家有無同一問題
我而家嗰對, 開蓋app顯示耳機有100%
然後用10分鐘之後就會咁
請問AZ80 岩唔岩用
想請問下
Apple iPod pro
AZ80
AVIOT TE-ZX1
3款ANC 最好係邊款 同埋佩戴揀最好

聲音冇乜所謂

利申之前用Xm5 好多時都係齋帶冇聽任何嘢
不過太細粒跌咗
我估得,但係而家香港冇得賣
日仔youtube分享
ANC XM5>Az80>>zx1
az80 anc日常已經夠用
iPod Pro係咩嚟
係咪想講airpods pro, 如果係一代就算乜數, 都無anc
第一代有用過 唔係唔好 但係隻膠用得耐基本上變晒形 凹咗入去
就算用熱水浸完都會好快又會打回原形
第2代係日馬買左黎玩
有一隻係入盒果陣俾個盒邊夾住左 黎到已經變左型
TE-ZX1試過唔係好隊得入 AZ80換到入到盒冇問題(大碼)
之前用緊JVC EP-FX10L-B
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞