True Wireless真無線耳機討論 (75)

1001 回覆
2 Like 6 Dislike
想問筆直$1000內有冇咩anc true wireless推薦?
主要都係聽下metal, rock, pop song, podcast, 睇片
本身用xm3->xm4 xm4個電既問題我都費事去搞了 (我自己, 女朋友, 老母都係同一個問題 一整就要整哂3pairs
想平平地買個新既算
而家用緊victor ha-fw1000t, 想問吓DG2會唔會音質各方面再升級?
ZX1都幾貴
az80成日比紅綠燈干擾煩到仆街
係咪不可解決?
填左form攞qc ultra加細碼穩固環,成個禮拜影都無
我都係心大心細左好耐上mtw4定az80, 見好似好多問題都係買az80算
想問係街(由其旺角)az80會唔會斷斷續續 疾疾下?
接近所有紅綠燈都會
仲諗住換走xm5,點知az80紅綠燈都會疾
我覺得係可能係ldac問題
之前用幾隻aptx都無事
我用音質優先 不過無tick ldac, 又從來唔覺會窒
之前用sony去到某d 燈位同商場轉角一定會斷

PS.依家條街裝得越來越多野係度, 幾好耳機都會受干擾, 係多定少咁解
較番平時自己用開既EQ後低音出力勁左,但其他方面自己覺得無乜分別
ANC 氣壓感大過3少少感覺上好似隔多左
大廠TWS 都一堆問題
買呢啲不知名細廠
如果想入手JLab Epic Lab Edition 或者 AZ80

想問吓邊個好d
呢到有條友成日懶清泉咁吹奏nuarl
明明同aviot同級
有冇巴打知道而家邊間有AZ80現貨最平
如果話Nuarl係不知名,咁係你無知 Aviot, final咪差唔多級數

我自己用Nuarl N6 Pro2就相當滿意,雖然我好少講電話,評論唔同通話

Sennheiser 係所謂大廠又點,成日有post話壞又要整,大廠一定好?
大廠都搞唔掂
所以細廠技術會更好?

老實講 aviot final nuarl 話自己日廠
背後係咩人, 搵邊間廠仔oem 你又知幾多
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞