有冇巴絲長期受胃氣脹肚脹之苦?(8)

816 回覆
43 Like 0 Dislike
留個名先

呢半年有時都會消化不良,呢幾個月仲頻密咗,成日日頭冇乜嘢,夜晚臨瞓就嚟料
大約幾錢到?
控制唔到自己吞氣
有咩情況出現?
個胃頂住頂住,想嘔咁

不過都係間歇性,以前細個成日都係咁,而家又嚟過
呢排大壓力 瞓得唔好? 有機會影響
係,同埋一唔舒服,個人就勁焦慮
我地消化道好多啲細肌肉幫手做蠕動 有機會係休息唔夠 長期考令到神經傳遞慢 所以都難啲消化
要放鬆啲,我都經歷緊,但呢排有進展,從飲食度落下手都得,食清啲,七分飽咁,飯水分隔養下胃

醫生就叫我戒奶同蛋類,的確係好好多的
想問問應唔應該試吓食益生菌改善口臭,覺得自己係腸胃引起嘅口臭,食完野成日覺得有啲氣同味係個口散出嚟,周不時會有胃氣經個口排出,已經成日飲水,就算食得清淡都一樣咁。瞓覺時會打開口,最近試過用其他方法令自己可以合埋口瞓,半年會洗一次牙,口腔應該唔會有大問題感謝
我覺得自己係心理問題

係屋企放鬆D就無咩
一出街 就會突然有想反胃作嘔感覺
因為我自己會覺得出街有咩E郁就好樣衰呢種心理壓力
完全明,經歷過,或者都經歷緊,要時間沖淡同放鬆
同埋有左陰影 食野->可能唔舒服
到下餐又會擔心過
邊到有得買
HKTVMALL
同你一樣,經歷緊,但有好轉

其實都要搵野令自己分心會好啲,或者食啲唔削胃又好味既野

我呢排都係咁

我經歷左四個月冇胃口食嘢+反胃,個陰影好大
幾次相嘔 係廁所邊都係咳口水
有反胃果下但無野出

唔想胃腸鏡 玩下胃X光其實有無用
你係咩事?同埋反胃前大概食過乜做過乜

有冇睇醫生
無乜特別
都係食胃藥
睇醫生 化胃氣 中和胃酸 咩PPI果D都有食

但我覺得係情緒焦慮影響都有

我以前武肺係一日快測3-4次果種人
會唔會轉下醫生好啲,你可能真係情緒太影響
之前睇19樓下
之後去返以前睇濕疹好好傾果個醫生

開左D焦慮藥比我
有冇用?
今日先拎

但之前有用
之前唔係胃 焦慮搞到心口同肌肉痛頭痛
食一排多返D出街又無咩事

而家唔舒服->唔想出街->係屋企屈住->驚出街又唔舒服呢個CYCLE
令到個人好摺
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞