有冇巴絲長期受胃氣脹肚脹之苦?(8)

582 回覆
30 Like 0 Dislike
搵日去藥房睇吓先,係咪止到痛?
唔係用黎止痛
朝早飲完嗰日冇發作/發得冇咁勁
養胃用
個肚長期含住一篤屁 放完又谷過
ME TOO
係緊張累事
放鬆其實冇野, 一緊張就有氣谷住
食過好呢啲產品,最後都唔及綠色益力多有效,而家日日飲腸胃問題好咗勁多
真心?唔會好多糖咩?要日日飲定點?如果益力多有用我就唔哂錢買益生菌
自膠岩先睇到你話日日飲
飲左幾耐先見到效果?係咪一唔飲就會打回原形
綠色低糖呀,夜晚臨瞓空肚飲一支,而家日日一支,嚴重就早晚空肚,試過停一日唔記得飲都冇乜事,睇返212我有分享其他啲心得

腸胃一直好差,跟住2年前有幽門螺旋菌,差上差,醫好之後算好過一排,之後前幾個月個肚又勁唔舒服冇晒胃口,成個肚都係氣,又去買益生菌食,食完都冇用,乜都試下最後益力多搞掂,同埋臨瞓趴低放晒屁先瞓最有用
試下先thanks
有冇人胃唔舒服過幾日仲有喉嚨變緊既癥狀?google過喉嚨緊可能係胃食道逆流引起,但我只係嘔過一次,呢幾日都冇事,但個喉嚨都緊緊地
你地信唔信有長新冠呢回事?聽過其中一個症狀係腸胃好菌同壞菌比例失去平衡,壞菌主導,所以消化力變差,但益生菌好貴
唔貴,i herb趁有折買,130蚊 60粒
最近食左black currant oil無咩胃氣
我信 因為就係果幾年變差 之前係腸胃超好
其實益生菌係要長期KEEP住食定係食到有改善之後等佢自己RUN返好就得?
其實我都唔知有冇效,之前有1排便秘,啲腸叫得好大聲,食益生菌+多菜+水果+多飲水,依家腸冇叫,冇便秘

見i herb唔係貴咪買左2盒,有120粒
屌我都係
邊隻牌子?
我食bifina si
聽聞係殺菌先有效但我唔知有咩菌可以比佢殺
我有食過15+,食完之後個肚會咕嚕咕嚕咁響但對我嘅胃痛,胃脹同反胃就無乜幫助
我係比較好彩,好快搵到原因

依家幾個月已經好返9成
有無得講多少少IBS點醫。我少胃痛但成日肚脹好多氣同肚痾,一痛就要搵廁所,搞到好怕出門口
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞