Zen 4 mini PC集中討論區 (3)

549 回覆
6 Like 4 Dislike
搵到間$6499
水?
行. 係黃金.
係32+1?
應該係. 本身寫住6999, 個店員話而家做緊6499.
想知邊間?
無記錯應該係 Cosmic
訊達科技 ok嘅
價格網間鋪都有信譽星星
Ching
如真是要比較
請問Beelink比 minisform 好在那𥚃?
你指嘅係上面講嗰兩部比?
咁多位大佬 想請教吓平時會打吓啲3A大作 cyberpunk 2077
遲啲玩Gta6 玩2k已經可以 有時會用嚟整吓歌 編曲同埋剪片 請問買邊部好?
你太睇得起 minipc
所以都係用返傳統砌機好啲?
整歌編曲用乜鬼 window
已經有部Mac mini 所以剪片 整歌多數用mac
所以其實都係打機多 不過睇多咗啲介紹mini pc好似散熱唔係幾好 會唔係幾襟用
Yes,
另依家考慮係HK官買um780 頂配64g+1tb ,依家做緊5000減300, 似抵過清水機再出去執件
所以唔係貪細部既話都係砌mini ITX吧.

有問題都易整好多.
講到香港官網只有um790 pro賣 但64+1比780xtx貴$200喎 咁點解唔揀780xtx?

另外兩部機比 我私心會揀beelinkGTR7 因為機背I/O port口又齊又多又人性化一啲
請問你地用mini pc 細機點解決無hd 儲野問題
nas ?hd hub?
nas, cold storage 就落d 舊 2.5" hdd
啱啱喺淘寶留意到銘 mag6
Intel + 6600
可以玩埋黑蘋果,十五十六中
大陸買跟既Windows,旗艦店問佢係咪跟序號,個人工客服就下左線諗住拎條序號來重裝

https://item.taobao.com/item.htm?id=748911980128
AMD 7000系裝唔到黑蘋果? 唔清楚你想點用 但睇完NAG6 唔抵買
幹,懷疑比minisforum 個官網fake 左.

訂左個hx99g 官網寫跟6650m display卡.

但其他地方到到都寫係跟6600m
印象中買齊料既話 BIOS 會內置埋 key。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞