Zen 4 mini PC集中討論區 (3)

894 回覆
8 Like 4 Dislike
未知價 但睇spec唔考慮G7Ti
等hx200g 定依家出雷神mix好
有新買新
但係M記又出色部gaming minipc g7ti
https://www.techpowerup.com/323379/minisforum-brings-power-packed-mini-pcs-to-computex-2024

但computex之後其實仲有其他選擇…
有新買新
但係M記又出部gaming minipc g7ti
想問下um780xtx 係咪可以連GPD G1 外置顯示卡?
有無師兄試過可以分享下?
買機預載簡體window ,又只准一種語言,有咩方法可以變返繁體
之前係到見過教學但碌左幾十頁都搵唔返
係咪唯有買過條window 11 pro key?
睇過了, 唔得
Win 10的話, 直接用zh-TW iso裝一次就得, Win11唔知, 理應一樣

單語言版key = 裝完冇得語言
但冇話唔比你用其他語言的iso黎裝

(其實仲可以手動裝Language pack)
整隻win11安裝usb 入bios較usb開機
成個windows重新安裝

正常laptop windows跟你oem 你重新安裝 連上網 佢會自動activate番 唔使重新買key
Language pack 國行有啲冇得揀,直接down iso 重裝啦,係要睇清楚齊唔齊 driver 先啫
正想買
問多下Minisforum所有mini PC都係預載簡體window? 漢科/官網
巴打係買邊部/邊道買?參考下

不過我係用oculink外接機殼加張3070
咁樣駁外置會唔會好大舊?
我上網見有個egpu GPD G1 唔知um780xtx 用唔用得
可以用,睇你長遠會唔會換顯卡。 方便就一定係GPD
一定用到㗎
我長放同一個位咪唔怕大囉
始終再大都細過枱機
依個睇落都唔錯,加張顯卡就ok

香港買 一定繁體。 大陸既 你問問佢裝唔裝繁體比你
香港貨就繁中/英文
大陸就簡中
漢科多1年保
大陸水貨legion go. 原本諗住美水,無問清楚..
有冇人用 thunderbolt 4 外接 egpu, 想知性能損耗多唔多.
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞